Hét jó sorozat még biztosan érkezik mostanában

Scream Sikoly sorozat
Vágólapra másolva!
A nyár a televíziózásban uborkaszezonnak számít, a csatornák hagyományosan csak szeptemberben rukkolnak elő a jelentősebb műsorokkal. Az Egyesült Államokban azért a következő időszakban is akadnak izgalmas premierek: David Duchovny Charles Manson után nyomoz, Steven Spielberg Ray Bradbury történetét meséli el, de jön a Sikoly tévés változata is.
Vágólapra másolva!

Év elején már összeszedtük a legjobban várt amerikai sorozatokat, de akkor csak májusig néztük a műsorkínálatot, a 14-én rajtoló Wayward Pines volt az utolsó a sorban. Mostani cikkünkben augusztusig pillantottunk előre, így a The Walking Dead szeptember 8-án induló spin-offja például már nem fért fel a listára – így is lesz azonban izgalom bőven.

Aquarius (május 28., NBC)

David Duchovny új sorozata, amelyben a színész egy Los Angeles-i zsarut játszik, aki egy eltűnt személy után nyomozva jut el Charles Mansonhoz – még mielőtt a férfi ismertté válna sorozatgyilkosként. Duchovny a szerepéről itt beszélt először, arról pedig itt írtunk, hogy az NBC milyen formában fogja sugározni a szériát.

The Whispers (június 1., ABC)

Ray Bradbury A tetovált ember című könyvéből, pontosabban az abban olvasható egyik történetből készül a The Whispers. Ha a sci-fi rajongóknak ennyi nem lenne elég, az egyik executive producer Steven Spielberg lesz, a történet középpontjában pedig földönkívüliek állnak, akik a gyerekeken keresztül próbálják átvenni az uralmat a Föld felett.

Sense8 (június 8., Netflix)

Szintén a sci-fi rajongók örülhetnek a Sense8 című projektnek, azt ugyanis a Mátrix-ért felelős Wachowski testvérek viszik, de benne van Tom Tykwer – akivel a Felhőatlasz-ban már közreműködtek –, valamint a Babylon 5-ot jegyző Michael Straczynski is. A sztori nyolc idegent mutat be, akik a világ különböző részein élve egyszer csak szoros kapcsolatba kerülnek egymással.

Ballers (június 21., HBO)

Amerikaifocis sorozat a Sziklának is becézett Dwayne Johnsonnal a főszerepben – ami talán nem kecsegtetne sok jóval, ha nem az HBO készítené. Az egyik producer ráadásul Mark Wahlberg, aki eddig olyan szériákat vezényelt le a csatornánál, mint a Törtetők, a Kergetjük az amerikai álmot vagy a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó.

Scream (június 30., MTV)

A Sikoly sorozatváltozata, amely a trailer alapján nem lesz kevésbé ijesztő, mint a film és folytatásai – csak éppen az ikonikus maszk nem fog megjelenni. Miután az MTV-re készült, elsősorban tiniknek szánták, a szereplők is középiskolások a történet szerint. A főszerepet Willa Fitzgerald (Luxusdoki, Alpha House) játssza.

Zoo (június 30., CBS)

James Patterson azonos című bestsellerének tévés változata, amelynek középpontjában egy fiktív globális jelenség áll, a történet szerint ugyanis egyre többször fordul elő a világon, hogy egy állat emberre támad. Ennek okát kutatja egy amerikai zoológus, akit az Eszementek-ből és a Mad Men – Reklámőrültek-ből ismerős James Wolk alakít.

Sex&Drugs&Rock&Roll (július 16., FX)

A címéből könnyen kitalálható, hogy miről fog szólni a Denis Leary (Ments meg!) fejéből kipattant sorozat: egy Johnny Rock nevű zenészről, aki egy rockbanda frontembereként veti bele magát rendre az éjszakába. Az énekest Leary játssza, de többek között a Miért éppen Alaszka? Chris nevű rádiósa, vagyis John Corbett is megjelenik.