Tévések vetélkedtek Tóásó Elődért

tóásó előd ferihegy érkezés
tóásó előd
Vágólapra másolva!
Tóásó hat év börtönélet után tért haza, Fábry műsorában beszél majd hosszabban, ma pedig a Fókuszban lesz.
Vágólapra másolva!

Több tévéstáb is megkereste Tóásó Elődöt, de ő időt kért. Végül Fábry Sándornak mondott igent, így a Duna TV-n lesz vele hosszabb beszélgetés. A Bors szerint Friderikusz is hívta, jelentős gázsiért, de Tóásó inkább a közmédiára megy.

– mondta a Borsnak Lukács Csaba újságíró, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa. Ő már évek óta segíti Elődöt, Bolíviában is többször járt nála, és segített neki elhagyni is a dél-amerikai országot.

Tóásó hétfő este a Fókuszban is mesél múltjáról.

Több tévéshow-ba hívták Fotó: Bielik István - Origo

Tóásó Előd és társai ügye 2009 áprilisában pattant ki Bolíviában, miután kommandósok a Santa Cruz-i Las Américas szállodában rajtaütöttek egy feltételezett terroristasejten, amely állítólag Evo Morales elnök meggyilkolására készült, és az ország erőszakos kettészakítását készítette elő. Az akcióban életét vesztette a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardo, az erdélyi magyar Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. A hatóságok őrizetbe vették a két túlélőt, Tóásót és Mario Tadicót, akiket az ügy további 37 vádlottjának nagy részével együtt vizsgálati fogságban tartották.

Tóásó tagadta, hogy terrorista lenne. Azt mondta, azért utazott ki Bolíviába, mert honlapot és egy hackerek elleni programot készített Rózsa-Floreséknek.