Rettentő aljas húzásaim voltak az Éden Hotelben

Éden Hotel Peti
Vágólapra másolva!
A játék első napjától az utolsóig ott volt Costa Ricán, erősen befolyásolta és irányította a többieket az Éden Hotel-ben, végül mégsem állt ott a hűségceremónián. Nem érzett csalódást emiatt, sőt, inkább örült annak, hogy nem kell újabb gerinctelenséget végrehajtania. Taktikája menet közben alakult ki, a TV2 realityjében pedig főként emberismeretet tanult – míg szembesült saját hibáival. Éden Peti az Origónak mesélt.
Vágólapra másolva!

Hosszú időn keresztül taktikáztál, a játékod alapján esélyesnek tűntél a győzelemre. Rosszul érintett, hogy nem lehetettél ott a legvégén?

Miután Marianna kiesett még láttam arra esélyt, hogy Barbarával együtt ott álljunk a végső megmérettetésen. Úgy gondoltam, hogy ő még azon személyek közé tartozik, akik relatíve jó kapcsolatot ápoltak a többi játékossal, így esélyesnek tartottam, hogy egy lehetséges szimpátiaszavazás esetén pozitívabban ítélnek meg majd minket, mint Lokiékat. A párcsere után azonban szinte esélytelennek láttam magunkat a győzelemre, ugyanis Laura nem örvendett a legnagyobb népszerűségnek a kiesett játékosok körében, ahogy egyébként én sem.

Egyetlen reményünk a győzelemre a kiesett játékosok pénzéhsége volt, így erre az egy tényezőre próbáltunk ráerősíteni a többieknél.

Egyáltalán nem voltam csalódott, amikor 4:3 arányban elvesztettük a döntőt, ugyanis rettentő nagy lelki teher lett volna egymásnak háttal állva a pénzösszegek mentén lépkedni, mert nem nagyon tudtam volna a jó megoldást. Az, hogy nem nyertünk, óriási lelki megkönnyebbülés volt számomra, mert nagyon örültem, hogy nem kell újabb gerinctelen cselekedetet végrehajtanom. Nagyobb összegben mertem volna arra fogadást kötni, hogy Laura mindenképpen eldobta volna a gömböt 12-16 millió forint között.

Örült, hogy nem kellett ott lennie a hűségceremónián Forrás: TV2

Gondoltad volna, hogy Lokiék állnak majd ott a hűségpróban és végül megfelezik a nyereményt?

A párcsere után igen. Egyetlen reményünk volt Laurával, ahogy már említettem is: a kiesett játékosok pénzéhsége. Arre az egyre apelláltunk, hogy inkább a kapzsiságuk alapján, mintsem a szimpátia alapján döntenek majd. Lokiék esetében azonban azt nem gondoltam volna, hogy megfelezik a nyereményt, ugyanis

mindkettőjükből kinéztem, hogy eldobják 10 millió fölött valamelyik összegnél a gömböt.

Hála Istennek nem így történt és pozitívan csalódhattam mindkettőjükben, ami azt bizonyítja, hogy bármennyire is aljas módon viselkedtünk rettentő sok helyzetben mindannyian, azért legbelül van még bennünk emberség, tartás, és tisztelet a másik iránt.

Mit gondolsz, megérdemelték a győzelmet?

Igen, egyértelműen. A 63. nap után, mindenki, aki bent volt a Hotelben, megérdemelte volna. Orsi és Bence, Barbara és Gyula, Laura és Loki, valamint Marianna is.

Nem tervelte ki előre a taktikát, időközben érzett rá a játékra Forrás: TV2

Mi volt a taktikád, mi alapján hoztál döntéseket?

Nem volt taktikám. A taktikám időközben alakult ki. Amikor ráeszméltem, hogy Apolkát ki kell tennem a Hotelből, rájöttem, hogy tudom manipulálni az embereket. Rájöttem a játék lényegére. Rájöttem, hogy a kommunikáció milyen hatalmas nagy fegyver az ember kezében. Rájöttem arra, hogy hogyan kell az emberekkel bánni, foglalkozni, megértetni magamat ahhoz, hogy az én elképzeléseimnek megfelelően, vagy ahhoz hasonlóan cselekedjenek.

Óriási nagy tanulság, lecke és személyiségfejlődés volt számomra, amit nagyon remélem, hogy soha az életben nem kell hasznosítanom a jövőben,

mert rettentően aljas húzásaim voltak, amikre nagyon nem vagyok büszke. A játék érdekében azonban megtettem őket, mert valamiért úgy éreztem, hogy én szeretném irányítani a Hotel életét. Azt hiszem ez abból adódott, hogy alapvetően irányító típus vagyok, de soha nem gondoltam volna, hogy ennyire.

Rájött, hogy tudja manipulálni a többieket Forrás: TV2

Elégedett vagy az elért eredménnyel?

Nagyképűség lenne kijelenteni, hogy elégedett voltam, mindenesetre nagyon örülök, hogy sikerült elérnem az első számú és legfőbb célom, hogy a játék legelső napjától a legutolsóig benn tudtam maradni a Hotelben, és ez a feladat a 28 ember közül csupán nekem sikerült.

Milyennek láttad a csapatot? Az előző szériák játékosai szerint nem sikerült túl jól a casting.

Nagyon színesnek tartom az Éden Hotel csapatát. Szerintem kiemelkedően jól sikerült a casting, ugyanis nem volt a Hotelben két egyforma egyéniség. Az élet összes területéről voltak játékosok. Tulajdonképpen egy ez szociológiai tanulmány is volt számomra, mert a magyarországi társadalom egy apró metszetével találkozhattam, élhettem 70 napon keresztül.

Mit kaptál a realitytől? Ha lehetne, újra belevágnál?

A legnagyobb tanulság számomra a játékosokkal, illetve a saját életemmel kapcsolatban, hogy nem szabad idejekorán ítélkeznünk mások felett, amíg meg nem ismerjük őket igazán, ugyanis bármennyire furcsának, elrettentőnek, vagy tőlünk távol állónak tűnik valaki első látásra, mindenkiben ott van a szeretet, a jószándék és az ártatlanság. Bármennyire is nehéz ezt elhinni, így van, és hálát adok Istennek, amiért eljuthattam Costa Ricára és szembesülhettem a saját jellemhibáimmal, amik felismeréséhez az Éden Hotelben való részvétel segített hozzá. Hogy részt vennék-e még egyszer egy ilyen jellegű játékban? A válaszom: mikorra legyek kint a reptéren?