Egészen elborult dolgok kerülnek az RTL Klubra

Got Talent
Vágólapra másolva!
Az RTL Klub ősszel indítja legújabb tehetségkutatóját, a Hungary's Got Talent-et. Az X-Faktor helyére kerülő szériába több ezren jelentkeztek, még az utolsó casting napján is rengetegen álltak sorba – az Origo is ott járt a válogatáson. Schiwert-Takács László elárult néhány érdekességet az új szériáról, mesélt a műfaji sokszínűségről és arról, miért nem baj, ha nem egyedi produkcióval érkezik valaki.
Vágólapra másolva!

A Hungary's Got Talent a kreatív felelős szerkesztő szerint változatosabb és fordulatosabb lesz, mint az itthon korábban látott tehetségkutatók. "Közvetlen kötődés nem biztos, hogy kialakul úgy az előadókkal, mint a Csillag születik-ben vagy az X-Faktor-ban, de

sokkal pörgősebb adásokra számíthatnak a nézők.

A tehetségkutatók egyik legnépszerűbb eleme az, amikor a zsűritagok először találkoznak a produkciókkal. A Got Talent formátumához hűen egy X-Faktor-hoz képest több ilyen epizód kerül majd a képernyőre. Ez lehet egyszerre nagyon szórakoztató és mulatságos, vagy éppen meghökkentő."

A kreatív szerkesztő szerint a show változatosabb, mint ez eddigiek Fotó: Polyák Attila - Origo

Minden műfaj belefér

A válogatás három hónapja zajlik folyamatosan, a csatorna pedig nem titkolja, hogy ők maguk is hívnak tehetségeket. "Direkt casting is zajlik, ugyanúgy, mint egy jó állás betöltésénél: lehet jelentkezni rá bárkinek, illetve fejvadász cég is keresi azt, aki arra alkalmas. Mi magunk hajtjuk fel a tehetségeket országszerte, csábítjuk be azokat, akik ügyesek valamiben, de nem jönnének maguktól, mert nem gondolták, hogy érdemes lenne jelentkezni.

Az X-Faktor öt évig volt képernyőn, végig kimagasló nézettséggel ment, de ráfér a pihenés. "A tavalyi évad is gyakorlatilag végig hasított, magas közönségarányt produkált. Öt év után azonban vigyázni kell, hogy ne fulladjon ki."

Három hónapja tart a válogatás Fotó: Polyák Attila - Origo

"A Hungary's Got Talent-ben markáns szerepet kapnak a vágott epizódok. Új közegben négy új zsűritag értékeli majd a produkciókat. Mind a négyen olyan figurák, akiket ilyen szerepkörben eddig nem lehetet látni" - részletezte.

Nem kell sokszor újat mutatni

A tehetségkutatókban általában énekesek győznek, hiszen a táncosok és az egyéb műfaj képviselői nem tudnak adásról adásra megújulni, nem tudják lekötni a közönséget.

"Tök jó az Attraction is, de nyolcadszorra lehet, hogy már nem lettek volna olyan érdekesek a nézők számára, mint kezdetben.

Az a jó ebben a formátumban, hogy nem kell sokszor új produkcióval előrukkolni, így tényleg bármely műfaj képviselője kikerülhet győztesként. Mi erre a műfaji sokszínűségre igyekszünk koncentrálni, egészen elborult dolgok is képernyőre kerülnek majd. Ma például az egyik jelentkező megevett egy üvegpoharat."

Egész elképesztő produkciók is lesznek Fotó: Polyák Attila - Origo

Mindenki nem mehet a zsűri elé

Három hónap alatt a szerkesztők azt a nagyjából 500 embert szűrik ki, akik majd a négyfős zsűri elé kerülnek. "Videót készítünk, interjúzunk velük, több szobában zajlik egyszerre a casting. Ha jön például ötven bűvész, nem mehet mindenki a zsűri elé, meg kell szűrnünk, hogy ki a legviccesebb, szakmailag a legjobb, vagy éppen a legszórakoztatóbb. Minden műfajban a legeket keressük, a kimagasló teljesítményeket" - mesélte.

Nem kerülhet minden bűvész a zsűri elé Fotó: Polyák Attila - Origo

Schiwert-Takács László nem mondta el, hogy eddig ki nála a favorit, de körbeírta, hogy melyik produkció nyűgözte le eddig a válogatás során. "Nagy kedvencem egy újraértelmezett 21. századi pantomim, ami szerintem brutál jó. Látunk olyan produkciókat is, aminek az alapötletéből építkezve külföldi szériákban mások már sikert arattak, de ez engem nem zavar.

ilyenkor fordul elő az, hogy inspirálódnak másoktól. Láttunk már olyat, ami nem saját ötlet, de attól még lehet működőképes."

Az Origo is ott járt az utolsó casting napján, a pohárevő emberről és a többiekről hosszabban itt olvashat.