Míg a halál el nem választ – sztárok hosszú kapcsolatai

"It's Only A Play" Broadway Re-Opening Night GettyImageRank2 HORIZONTAL Theatrical Performance USA New York City ACTOR Broadway - Manhattan Premiere Sarah Jessica Parker Matthew Broderick Arts Culture and Entertainment Attending Celebrities Bernard B. Jac
NEW YORK, NY - JANUARY 23: Actors Sarah Jessica Parker (L) and Matthew Broderick attend "It's Only A Play" Broadway Re-Opening Night at The Bernard B. Jacobs Theatre on January 23, 2015 in New York City. Mike Coppola/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tévé- és filmsztárok nagy részére nem jellemző, hogy stabil párkapcsolatban élnének, akadnak azonban olyanok, akik jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. A Született feleségek színésznője, Felicity Huffman például 1997 óta William H. Macy felesége, de már előtte is együtt voltak tizenöt évig – és nem ők az egyetlen hasonló páros.
Vágólapra másolva!

A tévétörténet egyik legismertebb párja, Marge és Homer Simpson huszonhét év után épp a válásra készül, de a képernyős világban vannak valódi szereplők is, akik képesek igen hosszú időt eltölteni egymás mellett. Ismerje meg őket!

Felicity Huffman és William H. Macy

A Született feleségek Lynette Scavója, vagyis Felicity Huffman 1997 óta William H. Macy felesége, de előtte tizenöt évig randiztak – igaz, pár évre szét is mentek közben, miután Huffman többször elutasította Macy házassági ajánlatát.

Huffman többször visszautasította Macy házassági ajánlatát Forrás: AFP/Alberto E. Rodriguez

Az Atlantic Theater Companynél ismerkedtek egyébként össze, ahol Huffmant a későbbi férje tanította a színészet módszertanára. Macy ugyanis szintén remek színész, a Fargó-ért Oscar-díjra is jelölték, tévés produkciók közül például a Vészhelyzet-ben láthattuk, jelenleg pedig a Shameless – Szégyentelenek alkoholista, semmirekellő karakterét játssza.

Rita Wilson és Tom Hanks

Bár Tom Hanks nem éppen a tévéből ismerős, a pályáját ott kezdte, az 1980 és 1982 között futott Bosom Buddies egyik főszereplője volt. Már ennek a forgatásán megismerte későbbi feleségét, az egy epizódra beugrott Rita Wilsont, de kapcsolatukat csak 1988-ban tárták a nyilvánosság elé.

A Bosom Buddies forgatásán ismerkedtek össze Forrás: AFP/Chance Yeh

Hanks azóta inkább producerként ügyködik a tévében (Az elit alakulat, Pacific – A hős alakulat), Wilson azonban azóta is megjelenik időnként a képernyőn, például A férjem védelmében és a Csajok című sorozatokban is vitt egy-egy többepizódos szerepet.

Jada Pinkett Smith és Will Smith

A Hanks házaspárhoz hasonló Smithék története is, hiszen Will Smitht sem látjuk nap mint nap a tévében, de a pályáját ő is a képernyőn kezdte, a tévén keresztül ismerte meg későbbi feleségét is. Jada Pinkett ugyanis a Kaliforniába jöttem egyik szerepére pályázott 1994-ben, akkor akadt meg rajta Smith szeme –

a szerepet ugyan nem kapta meg, de a férfi szívét elnyerte.

Azóta ő is ismert színésznő lett, jelenleg a Gotham-ben játszik.

Jada Pinkett Smith is pályázott a Kaliforniába jöttem egyik szerepére Forrás: AFP/Robyn Beck

Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick

A Szex és New York színésznője Broderick előtt mintha az „ifj.” angol megfelelőjét használó férfiakra bukott volna, hiszen Robert Downey Jr.-ral és John F. Kennedy Jr.-ral is randizott. 1991 óta azonban már Broderickkel van együtt, 1997-ben pedig össze is házasodtak, egy fiuk és ikerlányaik vannak.

Egy fiuk és ikerlányaik vannak Forrás: AFP/Mike Coppola

Jennifer Westfeldt és Jon Hamm

A Mad Men – Reklámőrültek főszereplője, a Don Drapert alakító Jon Hamm 1997 óta együtt van a barátnőjével, Jennifer Westfeldttel – aki szintén színész, annak idején a Két pasi meg egy csajszi-ban tűnt fel, de láthattuk a 24-ben is, ott Meredith Reedet játszotta.

A pár a mai napig nem házasodott össze,

áprilisban pedig felröppent a hír, hogy szakítottak is, ezt azonban hamar megcáfolták.

Nem tartották fontosnak, hogy összeházasodjanak Forrás: AFP/Jason Merritt

Julia Louis-Dreyfus és Brad Hall

A jelenleg Az alelnök címszerepében látható Julia Louis-Dreyfus még az egyetemen ismerkedett össze későbbi férjével, Brad Hall-lal, akivel azóta is boldog házasságban él, az esküvő 1987-ben volt. Hall egyébként szintén a tévé- és filmiparban dolgozik, csak épp a háttérben: ő írta például az annak idején itthon is adott Brooklyn Bridge forgatókönyvét.

Egymásra talált a színésznő és a forgatókönyvíró Forrás: AFP/Jamie Mccarthy

Robin Dearden és Bryan Cranston

A Breaking Bad, Totál szívás sztárja első feleségével, Michaelle Louise Middletonnal öt évig volt együtt a hetvenes, nyolcvanas évek fordulóján, később azonban – úgy tűnik – megtalálta az igazit Robin Dearden személyében, akit 1989-ben vett el. A színésznő vendégszereplőként már számos sorozatban megjelent, olyan klasszikusokban is, mint A szupercsapat, a Knight Rider vagy a T. J. Hooker.

1989-ben házasodtak össze, azóta együtt vannak Forrás: AFP/Jason Merritt

Lisa Kudrow és Michel Stern

A sokak által csak Phoebe-ként ismert

Lisa Kudrow épp a Jóbarátok idején, 1995-ben házasodott össze Michel Sternnel,

de előtte már hat évig együtt voltak. Miközben Kudrow még mindig jelen van a képernyőn – legutóbb a Webterápiá-val rukkolt elő –, francia férje nem a szakmából került ki, reklámszakemberként dolgozik.

Férje nem a szakmából került ki Forrás: AFP/Charley Gallay

Vannak még hűséges típusok

A Buffy, a vámpírok réme címszereplője, Sarah Michelle Gellar és a tinifilmekkel befutott Freddie Prinze Jr. is már tizenöt éve vannak együtt: 2000-ben jöttek össze, a következő évben megvolt az eljegyzés, 2002-ben pedig össze is házasodtak.

A főnökben is látott Kyra Sedgwick 1988-ban, a Lemon Sky forgatásán ismerkedett össze Kevin Baconnel,

azóta is tart a szerelem. Nancy Carell 1995 óta Steve Carell felesége, Oprah Winfrey pedig 1986 óta van Stadman Graham mellett, ők azonban az eljegyzés után máig nem házasodtak össze.

Tizenöt éve vannak együtt Forrás: Getty Images/AFP/Evan Agostini

Itthon is akad példa hasonlóra

Itthon emlékezetes eset volt, hogy Gera Zoltán özvegye csupán egy nappal élte túl a halálát annak a férfinak, akit közel ötven éven át szeretett.

Régi nagy színészeink közül többen éltek hosszú házasságban,

Kállai Ferenc például 65 évig volt nős, Avar István pedig 1959-től haláláig, 2014-ig volt Gyapay Yvett férje. Zenthe Ferenc első felesége 1983-ban hunyt el, második felesége 1986-tól mellette volt a színész 2006-ban bekövetkezett haláláig.

A Barátok közt Vili bácsija, Várkonyi András is már közel negyven éve házas. Vitray Tamásnak Kállai Bori a harmadik felesége, de vele már 1987 óta együtt van, 2014-ben meg is erősítették házassági esküjüket. Gálvölgyi János 1971-ben kötötte össze az életét Gács (ma Gálvölgyi) Judittal, Heti Hetes-beli társa, Farkasházy Tivadar 1973-ban vette el a műsorban is sokat emlegetett Mimit, vagyis Benedek Noémit.