A Maffiózók színészét és az NCIS-t is díjazták

US actor Steven Van Zandt poses for a photocall for TV serie "Lilyhammer 3" during the 55th Monte-Carlo Television Festival on June 17, 2015, in Monaco. AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
Kiosztották az 55. Monte-carlói Televíziós Fesztivál Arany Nimfa-díjait, amivel a legjobb tévés teljesítményeket ismerik el számos kategóriában.
Vágólapra másolva!

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az 55. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon életműdíjjal jutalmazták Patricia Arquette-et, június 18-án pedig az is kiderült, hogy mely tévés produkciók és színészek kapták az Arany Nimfa-díjakat.

A legrangosabb európai tévés fesztiválon a sorozatoknál külön van nemzetközi és európai kategória, most azonban a nemzetközi mezőnyből is európai produkciókat díjaztak. A drámai szériák közül a legjobb nemzetközi sorozatnak így az olasz Gomorrah bizonyult, míg az európai díjat a BAFTA által is elismert Happy Valley kapta. Utóbbi főszereplője,

Sarah Lancashire lett a legjobb drámai színésznő,

a férfi jelöltek közül pedig a Gomorrah-ban játszó Marco D'Amore került ki győztesen.

Steven Van Zandt a Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Forrás: AFP/Valery Hache

A vígjátéksorozatok közül a nemzetközi díjat a Welcome to Swedenebben az összeállításban írtunk róla –, az európait pedig a Lilyhammer kapta, amelyben a Maffiózók-ban látott Steven Van Zandt ismét gengsztert játszik. A színészt egyébként szintén díjazták, míg párja, vagyis a legjobb komika Belen Rueda lett.

A nemzetközi közönségdíjakat az NCIS, az Így jártam anyátokkal, valamint a Gazdagok és szépek kapta,

a nyertesek teljes listája itt olvasható.