Este már senkinek nem kegyelmez az RTL Klub

Barátok közt
Vágólapra másolva!
A reggel és a délután egy része még a TV2-é, este viszont annyira borul az egyensúly, főleg fél kilenc, kilenc után, hogy az látni kell grafikonon is. Június 22-ei tévés nézettség.
Vágólapra másolva!

Felfelé halad a liftben Várkonyi András, a jó öreg Vili bácsi, mivel a Barátok közt hozta a június 22-ei nap legmagasabb közönségarányát, azaz korai leírni a veterán szappanoperát. Lefelé megy viszont Sipos Tamás az Irigy Hónaljmirigy show-val: a TV2 ennek a műsornak az ismétlését tette be a gyengén muzsikáló török sorozata helyett, de csak 7,4 százalékot ért el a csatorna célcsoportjában, és ennél is rosszabbat a 18-49-es korcsoportnál.

Nála híresebb ember is lefelé halad,

Charlie Sheen a minap újabb balhés ügyei miatt került a médiába, ráadásul a Nyugi Charlie című sorozata sem megy szépen az amúgy erős Cool TV-n.

A reggelt a Mokka nyerte, majd a délutáni grafikonon azt látni, hogy a ma soron lévő 18-49-es korosztálynál az Aktív, az NCIS a nyerő, majd egy időre a Viasat3 ugrik az élre. Az este már nem olyan változatos, sőt. A Jóban Rosszban végéig még tartja magát a TV2, de az RTL Klub annyira erős este, hogy kilenc után már látványosan kettészakad a mezőny.

Forrás: Origo / Nielsen
Forrás: Origo / Nielsen

A fentieknek megfelelően a nyomasztó RTL-fölény világosan látható az oszlopgrafikonon is. A középmezőnyben a Cool, Film+, Viasat3 és a Comedy Central, a Duna TV gyengén muzsikál a 18-49-es korcsoportban – majdnem utoléri az M3 nosztalgiatévé is.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.