Mi lesz a Dunával sport, Forma-1 nélkül?

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Brit Nagydíj, Silverstone
Vágólapra másolva!
Csak a Barátok közt tudott a múlt héten egymillió nézőt szórakoztatni, minden más műsor nyári formát futott. A sport hamarosan átkerül az M4-re, kérdés, mennyire csökken majd a Duna TV eredménye.
Vágólapra másolva!

Felfelé tart a Lewis Hamilton, aki nemcsak, hogy megnyerte a Forma-1 aktuális futamát, de a Duna TV-nek remek nézettséget hozott, teljes lakosságban ötödik, a 18-49-es korcsoportban pedig harmadik helyre robogott be a közvetítés. Felfelé halad a megunhatatlannak tűnő Erdogan Atalay, aki a Cobra 11 című sorozatával vitt számos nézőt az RTL Klubra, és nyerte meg sokadszorra is műsorsávját. Bár jobbulást kíván neki mindenki,

lefelé tart Rékasi Károly, a Barátok közt egyik sztárja, aki a múlt héten, szabadága első napján szenvedett motorbalesetet.

A napi sorozat forgatását ez nem nagyon befolyásolja, legalábbis augusztus végig nem (addig van a leállás), de pár szinkronmunkát valószínűleg elbukik, és az őszi színházi idényre sem fog tudni próbálni időben.

Alább mutatjuk a húsz legnézettebb műsort. Mint látható, csak a Barátok közt vitte át az egymilliós lécet, a többi meg sem közelítette, tehát nem volt rossz ötlet az RTL Klubtól, hogy nem küldte nyári pihenőre a nép kedvenc szappanoperáját. A legnézettebb heti sorozat a Szulejmán lett, a Forma-1 pedig 771 ezer magyart érdekelt ezúttal. Ezt követően a Duna legjobb eredménye egy félmilliós műsor, a Hegyi doktor, nyáron sem túl acélos.

Forrás: Origo / Nielsen

A heti lista 18-49-ben még kevesebb izgalmat kínál, ugyanis a reklámozóknak kedves célcsoportban az RTL Klub az első 13 helyből elvitt 12-t, csak a Forma-1 tudott beékelődni a Dr. Csont és a Szulejmán közé. Mivel az RTL-csoport legalább tíz új műsorral készül az őszre, és többet költ, mint tavaly, nem várható hamarosan földindulás és nagy hegycsere a nézettségi listákon.

Teljes napot vizsgálva, teljes lakosságban nem olyan szignifikáns az RTL Klub előnye, tartja második helyét a TV2, harmadik pedig az M1 régi szerepét átvevő Duna, a Cool pedig stabilan a negyedik.

Forrás: Origo / Nielsen

Zárásképp mutatjuk még a vasárnap esti grafikont, de mivel nincsenek nagy, saját gyártású show-k, sok izgalmat nem tartogat. A két nagy kertévén filmek mentek, a Duna pedig a magyar Szuperkupát adta, amely tisztes nézettséget szállított, de nem állítható, hogy mindenki a képernyőre tapadt volna a meccs alatt.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.