A 100 legjobb nő a tévéből, 2. rész: Lauren Cohan

Lauren Cohan
Vágólapra másolva!
Kemény csaj, de annak is kell lennie, ha túl akar élni egy zombiapokalipszist. A Walking Dead élőhalottjai közt kifejezetten jól néz ki, gyűrötten, fáradtan is gyönyörű. Tudta, hogy Béla nevű karaktert is alakított, és 560 éves is volt már?
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről-hétre, a magyar és külföldi színészeket pedig nem rangsoroljuk.

Lauren Cohan kedvenc dala Michael Boltontól a "When A Man Loves A Woman". Forrás: AFP/Jason Kempin

Lauren olyan sorozatokban, filmekben volt látható, mint Modern család, a New York-i helyszínelők, a Döglött akták, az Életfogytig zsaru,a Gazdagok és szépek, a Casanova. Hosszabb, többrészes szerepe volt az Odaátban, a Chuckban és a Vámpírnaplókban, de a 2011-ben rajtolt Walking Dead miatt ismerhetik többen.

Pincérnő is volt LA-ben, mi biztos adnánk neki jattot ilyen dekoltázs után Forrás: AFP/Jason Merritt

A démonvadász fivérekről készült szériában amúgy Béla néven szerepelt – na jó, Bela volt a neve, hat részen át, de az majdnem ugyanaz. A vámpíros szériában egy 560 éves figurát alakított, amihez viszont egészen fiatalosan nézett ki.

Halálvacsorákat tartanak a stábbal, ha egy karakter kimúlik Forrás: AFP/Jonathan Leibson

Az AMC sorozata előtt inkább a vámpírok uralták a kisképernyőt, amely persze már akkor is nagy volt, legalábbis a múlt század készülékeihez képest. Akkor már ment a Vámpírnaplók, jó ideje futott szép sikerrel a True Blood, és általában,

menőbb volt egy titokzatos, sármosan sápadt vámpírral randizni egy sorozatban,

mint karddal levágni egy hörgő élőhalott rothadó fejét. De aztán jött a Walking Dead, majd 2013-ban a Z Világháború, 2014-ben a trash, de mégis szórakoztató Z Nation, és minden megváltozott.

Lauren Cohan 1,70 magas Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A csodálatos Lauren Cohan skót anyától, amerikai apától származik, 1982-ben született. 13 éves volt, mikor a család az USA-ból Nagy-Britanniába költözött, azóta is kettős állampolgár. A Winchesteri Egyetemen tanult színjátszást és angol irodalmat, társaival darabokat adtak elő, majd munkái miatt sokat repkedett London és Los Angeles között.

Nem vagyok vallásos, de a kultúra, a tradíció, a történelem nagyon fontos nekem - mondta a zsidó családból származó színésznő Forrás: AFP/Frederick M. Brown

A Walking Dead 2011-ben robbant be,

a színésznő csak később csatlakozott a túlélőkhöz: a második évadban visszatérő szereplő volt, a harmadiktól teljes jogú főszereplő. Karaktere, Maggie egy georgiai tanyán tűnik fel először, és talán érdekes lehet, hogy ő maga is élt Georgiában egy darabig. Mivel a drámai széria sorra döntögeti a kábeles rekordokat, és olyan számokat hoz, amire a nagy, országos, amerikai tévék is csak irigyen néznek, mára már jól kereső, befutott nő.

Amerikainak vallja magát, de enyhe brit akcentusa van Forrás: AFP/Jonathan Leibson

Volt modell, kickboxban is jeleskedik,

és a forgatásokra rendszeresen elviszi a kutyáját, amely szereti nyalogatni a különféle szószokkal leöntött zombikat, pontosabban statisztákat. Szerinte a sorozatban szerepelni nem igényel jelentős színészi képességeket (ezt a kritikusok is néha megjegyzik), mert olyan az egész, mintha egy háború közepébe csöppent volna. Forgatni azért szeret, bár van baja: „Ha valami komplikáltabb feladatot kapok, megoldom, de ha csak le kell vágni egy zombit, majd lépni egyet hátra, akkor biztos, hogy elesem, és megsérülök."

Maggie nem fél a zombiktól Forrás: AMC Film Holdings

A sorozatban Maggie és Glenn szerelmespárt alkotnak, de valójában nincs ilyen vonzalom köztük, csak jó barátság. „Sokat viccelünk ezzel, mert minden rajongók meg van győződve arról, hogy tényleg párban járunk" – mondta erről kacarászva.

Kócosan és csapzottan is szép Forrás: AMC

A top 100-as listáinkon szereplőket itt találja.