Lakatos Márk szerint a politika manipulálja a Pride ügyét

légy képben, Sztárok, Transzvesztita volt Lakatos Márk
Vágólapra másolva!
Minden szeretet egyenlő, mindenkinek legyen joga szeretni bárkit! Ezt szeretné elérni Lakatos Márk stylist.
Vágólapra másolva!

Lakatos Márk ismert stylist, tévés személyiség, divatszakember a problémát abban látja, hogy egy ilyen jellegű felvonulás, amely számos nyugat-európai országban természetes, itthon bárkinek gondot jelent. „Külföldön is járok ilyen eseményekre, sok toleráns város megtanulta, hogy ebből sok pozitívum is tud születni, elég csak az idegenforgalomban, vendéglátásban jelentkező bevételekre gondolni.

Lakatos Márk azt mondja, még az út elején vagyunk Forrás: TV2

Itthon azonban ez egy

politikailag manipulált történet,

de amíg nincsenek egyenlő jogai egy kisebbségnek, addig van létjogosultsága – mondta az Origónak. Ő úgy tudja, hogy külföldön élő magyar melegek ilyenkor hazajönnek, de kinn szabadabban élnek.

Lakatos Márk Madridban, Párizsban, Berlinben is részt vett ilyen felvonuláson. „Madridban sem volt könnyű eleinte, ott is az egyenlő jogok kivívásáért indult meg, és ott is volt politikai manipuláció. De megugrották ezt a lépcsőfokot, és már egészen más hangulat ott, mint korábban.

Ez egy út, aminek van eleje és vége,

annak egy lépcsőfokán vagyunk csak. Nem mondhatnám, hogy ez a téma ma könnyű egy olyan Budapesten, ahol egy politikus használhatja a buzeráns szót."

Lakatos Márk Hajós Andrással Forrás: Origo

Ez a huszadik magyar Pride. „Húsz éve még nem éltem itthon, de amikor itthon vagyok, mindig elmegyek. Én nem vagyok félős típus, és ez nem arról szól, hogy ki fél és ki nem. Itt a cél a fontos, az, amiért megyünk.

Ahogy Alföldi Robi mondta, nem a büszkeségről szól a meleg lét: ez egy természetes állapot, amiben sok ember létezik. Ha ezt megpróbálják támadni, akkor az Emberi Jogok Nyilatkozatára kell felhívni a politikusok figyelmét, ugyanis a magyar állam ezt saját magára nézve elfogadta. Egyenlőség jár minden kisebbségnek,

– nyilatkozta Lakatos Márk az Origónak.

Nincs jobb és rosszabb szerelem Fotó: Mudra László - Origo

Lakatos Márk elmondta, hogy hamarosan egy szeretetkampány kapcsolódik a Pride-hoz, ennek „5 for love” a jelszava, és arról szól, hogy mindenkinek legyen joga szeretni bárkit, nincs felsőbbrendű vagy értékesebb szeretet. „Sickratman Buzi-e vagy? című dalát átírtam Zsuzsi-e vagy? címmel, 30 magyarországi, fontos véleményvezér, ismert művész csatlakozott a kliphez, heterók és melegek együtt. Elfogadás és szeretet, erről szól az egész. A vicc pedig ennek a témának is jót tesz, ahogy bármilyen ügyet könnyebb közel hozni az emberekhez, ha van benne humor.”