A 100 legjobb pasi a tévéből, 3. rész: Wentworth Miller

PRISON BREAK
79629352_WentworthM_008
Vágólapra másolva!
A színész idén nyáron ünnepelte 43. születésnapját, és bár korábban is több tévés produkcióban feltűnt, az igazán nagy áttörést A szökés hozta meg számára. Ő játszotta a testvérpár fiatalabb tagját, aki úgy segít megszökni ártatlanul halálra ítélt bátyjának, hogy ő maga is bevonul a börtönbe. Wentworth Miller is felkerült tehát listánkra, melyben a száz legjobb férfit mutatjuk be a képernyőről - illetve ezzel párhuzamosan a nőket is listázzuk. 
Vágólapra másolva!

Miller az angliai Oxfordshire-ben született, a családi hagyomány szerint nagyapja és édesapja után kapta a Wentworth nevet. Afroamerikai származású apja ügyvéd és tanár volt, édesanyja szintén tanított. Testvérei mindketten jogi pályát választották, őt inkább a zene vonzotta.

Nagyapja és apja után kapta a nevét Forrás: Tony Barson/Tony Barson

A zenéről váltott a színészetre

A család New Yorkba költözött, Wentworth Amerikában nőtt fel. Gimnazistaként kizárólag a zene érdekelte, szinte az egész világot beutazta az iskola híres a cappella csoportjával, a The Princeton Tigertonesszal. Los angelesi költözését követően tévéfilmek gyártásában segédkezett. Három év múlva, 1998-ban, színészként is kipróbálta magát, első szerepét a Buffy, a vámpírok réme egyik epizódjában kapta.

Gimnazistaként a zene érdekelte jobban Forrás: Wentworth Miller

Innen indult sorozatszínész karrierje, több vendégszerepet is kapott. Ott volt például a Vészhelyzet, az Isteni sugallat és a Szellemekkel suttogó egy-két részében. Nagyobb alakításra elsőként a 2002-es Dinotópia - Őslények szigeté-ben nyílt lehetősége.

Eztán jött az igazán nagy áttörés, a világhírnevet A szökés hozta meg számára.

2006-ban Golden Globe-ra és Saturn-díjra is jelölték, a rajongók mellett a szakma is elismerte.

A szökés hozta meg számára a sikert és az ismertséget Forrás: PRISON BREAK / FOX

A börtönös széria 2009-ben tűnt el a képernyőről, de

friss információk szerint feltámasztják, még egy évadban visszatérnek a főszereplők, és le is zárják a sztorit.

Feltűnt a Különleges ügyosztály-ban, a Dr. House-ban és a The Flash-ben is, valamint főszerepet kapott a jövőre érkező a Holnap legendái-ban. A színészkedés mellett forgatókönyvíróként is szép sikereket ért el.

Két éve mesélt először őszintén

Magánéletéről évekig nem szívesen beszélt, több interjúban is utalt arra, hogy bár nincs párkapcsolata, nagyon szeretne megismerkedni egy lánnyal és összeházasodni. Többször felmerült a lapokban, hogy a sjaát neméhez vonzódik, de ezt tagadta. 2013-ban azonban beismerte, hogy homoszexuális, majd

később arról is beszélt, hogy tinédzserként nem tudott mit kezdeni másságával: öngyilkossági kísérlete is volt.

2013-ban ismerte be, hogy homoszexuális Forrás:Fotos International/Munawar Hosain

Allergiája miatt nincs háziállata

Mariah Carey két klipjében, az It's Like That-ben és a We Belong Together-ben is szerepel.

A színész rajong Stephen King történeteiért és a képregényeket is szereti; kutyát és macskát nem tarthat, mert allergiás a szőrükre.

Listánk előző befutóit itt találja.