A TV2 nem bánná, ha mindig 6.50 lenne

Demcsák Zsuzsa
Vágólapra másolva!
A reggelt a TV2 nyerte, délután többen is az élre kerültek egy időre, az este pedig újfent az RTL Klubé volt.
Vágólapra másolva!

Felfelé tart a Médialiftben Barabás Éva, mivel a ma vizsgált 18–59-es korcsoportban is verte a Fókusz a Tények második felét.

Felfelé megy Till Attila, aki új munkát kapott,

Majkával vezeti majd az Ezek megőrültek című celebes vetélkedőt - ami ugyan nem pályája csúcsa lesz, de mégiscsak egy nagyobb műsor. Lefelé tart a The New Saints, amely nemcsak, hogy kikapott a roppant harmatos Videoton futballcsapatától BL-selejtezőn, de a Duna TV sem tudta megnyerni a műsorsávot a meccs alatt.

A reggeli-délelőtti grafikon a TV2-nek lehet szebb, hiszen a Mokka és a Tények reggeli kiadása szárnyal.

Forrás: Origo / Nielsen

Alább látható a délutáni grafikon, amelynek annyi az érdekessége, hogy temporálisan négy csatorna is vezetett, igaz, volt, amely csak nagyon rövid időre.

Forrás: Origo / Nielsen

Az esti grafikon már kedvesebb az RTL Klubnak, de unalmasabb az egyszeri tévérovat-olvasónak, mert egy nagyon rövid intervallumot leszámítva végig a nevezett csatorna vezetett, ráadásul jelentős előnnyel. A magyar bajnok Videoton BL-selejtezője igazán érdemelhetett volna nagyobb figyelmet is, de a ma analizált célcsoportban nem teljesített fényesen, csak a negyedik csatorna tudott lenni a Duna.

Forrás: Origo / Nielsen

Az oszlopgrafikonokon látszik, hogy az RTL Klub első, a TV2 második helyét senki nem veszélyeztette kedden. Az M3 retrotévé ebben a korosztályban nézettebb volt, mint az M1 hírcsatorna, a többi felbukkanása a top 10-ben sem meglepetés.

Forrás: Origo / Nielsen

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.