Hová tűnt Kasuba L. Szilárd?

Egészségkalauz, Kasuba L. Szilárd
Vágólapra másolva!
Kasuba L. Szilárd 2001-ben telefonos játékot vezetett a TV2-n, majd később az RTL Klubon is feltűnt – legutóbb az Egészségkalauz műsorvezetőjeként. Egy ideje nem láthattuk a médiában, vidékre költözött, és az evezésre koncentrált. Jelenleg sporttársával a győri masters világbajnokságra készül, és szívesen visszatérne a tévéhez.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokat leginkább kajakozással, az országos bajnokságra való felkészüléssel töltötte. "A síkvízi gyorsasági országos masters magyar bajnokságon K-2-ben, azaz kajak párosban sikerült magyar bajnoki címet szereznem. Szabó Roland barátommal tettük meg az 500 méteres távot, az eredmény pedig minket is meglepett" - mesélte az Origónak.

"Biztosan nem hagyjuk abba a közös versenyzést, már a következő megmérettetést tervezzük. Győrben lesz szeptemberben a masters világbajnokság, és mivel jól megy a párosunk, úgy gondolom, érdemes lenne elkezdeni keményen edzeni, és elindulni" - tette hozzá.

Barátjával a következő versenyt tervezik Forrás: Kasuba L. Szilárd / Facebook

"Általános iskolásként kezdtem kajakozni, gyerekként a magyar válogatott tagja voltam. A tanulmányokkal ez az időszak véget ért, az agráregyetem mellett nem tudtam eljárni.

Évekig hanyagolta az evezést

Később televíziós munkái miatt hanyagolta az evezést, egy balesetet követően azonban újra vízre szállt. "Közel tíz éve kezdtem újra, több évnyi kihagyás után. Snowboardozáskor szereztem egy nagyon komoly sérülést. Siklás közben begyorsult alattam a lap, nekivágódtam egy fának, a gerincem pedig megsérült. Csupa vér volt a pólóm is, borzasztóan fájt. Három-négy hónap eltelt, és még mindig nem tudtam homorítani, fájdalmaim voltak."

Közel tív éve kezdte újra az evezést Forrás: Kasuba L. Szilárd / Facebook

"Elmentem két orvoshoz is, de eltérő véleményeket kaptam, így hát úgy döntöttem, elkezdek újra evezni. Arra gondoltam, hogy majd ez a sport erősíti a hátizmokat.

ilyenkor mindig kiszálltam, és megráztam őket. Idővel ritkultak ezek a tünetek, majd teljesen elmaradtak, ma már teljes értékűen működik a gerincem" - részletezte.

Szívesen lenne sportriporter

2008-ban kezdett újra versenyezni, azóta is rendszeresen edz, fontos része az életének a sport. "A mozgás mindig a részem volt, a kajak-kenut pedig a tévéből is követem.

Kajak-kenu világbajnokságot szívesen kommentálnék, jól ismerem a sportot, a sportolókat, nagyon élveznék ilyesmi munkát."

Legutóbb az Egészségkalauzt vezette, szívesen visszatérne a képernyőre Forrás: Egészségkalauz

"Eddig a gazdasággal foglalkoztam, most viszont szeretnék ismét a média felé fordulni. Szeretem a természetet, az állattenyésztést és azt a nyugalmat, ami a vidéki életet jellemzi, de a pörgős fővárosi élet is a részem. A legfontosabb az, hogy az ember megtalálja mindenben a boldogságát, és ha pozitívan szemlélődik, akkor mindenben megtalálja a jót" - mesélte.