Nehezen telnek az órák Szabó Ádám rekordkísérletén

Szabó Ádám
Vágólapra másolva!
A Csillag születik-ből ismert Szabó Ádám július 22-án állt neki világrekord-kísérletének, délben ült fel a színpadra harmonikájával, hogy 24 órán keresztül játsszon. Ott jártunk az Erzsébet téren tegnap éjszaka és ma reggel is – nehezen telnek az utolsó órák.
Vágólapra másolva!

A zenész már közel van a célhoz, és bár még nem telt le a 24 óra, már biztosan megdőlt a rekord: korábban sem Magyarországon, sem a világon nem játszott harmonikán senki ennyi ideig. A szervezőktől megtudtuk, hogy az egynapos koncertet egy elnök és két tanú is figyeli, rajtuk keresztül jut majd el az eredmény a Guinness bizottsághoz.

Már biztosan sikerült a kísérlet, de még játszik Forrás: Origo

Ismert arcok a tömegben

Ma reggel fél kilenc körül alig néhányan ugráltak csak a tűző napon, tegnap este viszont óriási volt a hangulat Szabó Ádám standja előtt. Több ismert arc tűnt fel a tömegben:ott voltak a ByTheWay tagjai, Péterffy Lili és Szabó Ricsi is a színpad előtt ácsorgott,

Vastag Csaba és az MDC pedig ottlétünk alatt néhány dalra is beszálltak.

Ismert dalok csendültek fel, a külföldiek is megálltak a nagy plakátok és a táncoló tömeg láttán.

A rekordkísérlet plakátja több helyre kikerült Forrás: Origo

A harmonika töri a vállát

Szabó Ádám a közel 15 kilós hangszerrel a huszadik órában már nem bánik olyan lazán, hajnalra a harmonika kitörte a vállát és a combját, de mint elmondta, leginkább az ujjai fáradtak el.

már nagyon elfáradtam, de közel vagyok a célhoz, nem fogom feladni. Hajnal három és hat között nem volt könnyű, mikor teljesen kiürült a tér, szükségem volt a támogatásra"- mondta el az Origónak.

Hajnalban ment lassan az idő, reggel újra jöttek rajongók Forrás: Origo

"Ma este lesz egy koncertem, amit semmiképp nem akarok lemondani, de hihetetlenül elfáradtam és fáj mindenem" - tette hozzá.

Nagyon kimerült

A reggel kilenc óra körül tartott rövid szünetben masszírozták a kezét és a lábát, valamint családtagok és ismerősök biztatták - a fizikai megpróbáltatás mellett szellemileg is kimerült a kísérlet utolsó óráira.

Már több mint 20 órája játszik Forrás: Origo

A 24 órás zenélést nemes cél érdekében vállalta: a véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, valamint rászoruló gyerekeknek gyűjt pénzt a 24 órás műsor alatt.