A 100 legjobb pasi a tévéből, 5. rész: James Denton

2015.08.01. 11:14

Mike Delfino szerepében tűnt fel a Született feleségek-ben, de sorozat- és filmszerepei mellett a zenében is sikereket ért el. Biztosan nem sírt még soha annyi női néző a képernyők előtt, mint amikor James Denton karekterét kiírták a sorozatból: egy szerelmi vallomást követően lőtték le saját háza előtt. Az amerikai színész nagy baseballrajongó, és több érdekes tetoválás is borítja a testét – természetesen helye van a 100 legjobb tévés pasit felsoroló listánkon.

Egy háromgyerekes család második gyermekeként született Nashville-ben, diplomát televízió és újságírás szakon szerzett, kezdetben a média világa jobban érdekelte, mint a színészet. Színészi munkája előtt reklámokkal foglalkozott, majd huszonhárom évesen úgy döntött, más hivatást választ magának. Érdeklődött a színjátszás iránt, így a helyi színházhoz csapódott, ahol bíztak is rá néhány kisebb szerepet.

A média is érdekelte, de a színészi pálya mellett döntöttForrás: Getty Images/AFP/Carlo Allegri

Megjelent a képernyőn is

A színpadot hamar forgatásra váltotta, feltűnt Az elnök emberei-ben, láthattuk a JAG – Becsületbeli ügyek-ben, A kaméleon-ban, a Két pasi meg egy csajszi-ban és a Vészhelyzet-ben. Az igazán nagy áttörést 2004-ben a Született feleségek jelentette számára, ahol a sármos, ám meglehetősen zűrös Mike bőrébe bújt. A szexi vízvezeték-szerelőt a nyolcadik évadban meggyilkolták, házuk előtt esett össze a Lila akác közben.

A színészet mellett nagy szerelme a zene, máig a Band from TV nevű bandának a gitárosa, melyben egyébként a Dr. House címszereplője, Hugh Laurie és sorozatbeli párja, Teri Hatcher is feltűnik.

Gitárral a kezében koncertezikForrás: AFP/Valerie Macon

Láthattuk a Stranded in Paradise-ban, az Egy lány legjobb barátja-ban, majd Catherine Bell boszorkányos sorozatában, a Good Witch-ben tűnt fel, ahol Bailee Madison a másik főszereplő.

A színész első feleségét 1997-ben vette el, de a boldogság nem tartott sokáig: 2000-ben mondták ki a válást. Két évvel később újra nősülésre adta a fejét, Erin O'Briennel két közös gyermekük született: fia 2003-ban, lánya 2005-ben. Több interjúban hangoztatta, hogy azért nem vállal sok szerepet, mert szeretne megfelelő mennyiségű időt tölteni gyermekeivel.

Nagy sportrajongó

Denton kedveli a baseballt, saját csapatot vásárolt, és mindig követi a bajnokságokat. Tulajdonosként nem csak nézi, hanem szervezi is a csapat életét, válogatja a játékosokat, és a pályán is szépen szerepel.

Nagy kedvence a baseballForrás: AFP/Jamie Squire

Karján több tetoválás is díszeleg, többek közt magára varratta édesapja születésének és halálának dátumát. Néhány éve modellként állt a kamera elé, egy francia divatmárka kérte fel reklámarcnak, a legtöbb fényképen Párizsban pózol öltönyben és szemüvegben. Nem meglepő, korábban is számtalanszor került be a legsármosabb férfiakat bemutató listákra, a People magazin már 2004-ben a legszexibb férfiak közé választotta.

Ide kattintva megnézheti, kik kerültek fel eddig a listánkra – a tévében feltűnt férfiakon kívül a legjobb nőket is bemutatjuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK