Tudta, hogy Mexikó a világ legnagyobb sörexportőre? És azt, hogy a rágógumi onnan származik? És hogy a vaníliának, az orchideacsalád egyetlen ehető termésének hazája is ez az észak-amerikai ország?
Nap mint nap emberek milliói fogyasztják a mexikói ételeket világszerte.
A TV Paprika kulináris felfedezőútra invitálja nézőit a Srí Lanka-i származású, brit szakáccsal.
Peter Kuruvita most tíz epizódon keresztül mutatja be annak az országnak a konyhaművészetét, amely az egyik legnagyobb hatást gyakorolja gasztronómiai ízlésünkre. Előbb felfedi ennek az ősi konyhának minden titkát, majd elkészíti az adott étel Kuruvita-féle verzióját.
Az első epizódban az amerikai határhoz közel eredeti chili con carnét főz, majd megmutatják, hogyan készül a több mint harminc összetevőből álló, népszerű chilis-csokoládés szósz, a molé poblano.