Ezt biztosan nem tudta a mexikói konyháról

TV Paprika
Vágólapra másolva!
A mexikói konyha nem csak tacóból és burritóból áll. A TV Paprika legújabb sorozatában most Peter Kuruvita séffel fedezhetik fel a nézők Mexikót és a helyi konyhát – a széria augusztus 8-án startol.
Vágólapra másolva!

Tudta, hogy Mexikó a világ legnagyobb sörexportőre? És azt, hogy a rágógumi onnan származik? És hogy a vaníliának, az orchideacsalád egyetlen ehető termésének hazája is ez az észak-amerikai ország?

Nap mint nap emberek milliói fogyasztják a mexikói ételeket világszerte.

A TV Paprika kulináris felfedezőútra invitálja nézőit a Srí Lanka-i származású, brit szakáccsal.

Peter Kuruvita most tíz epizódon keresztül mutatja be annak az országnak a konyhaművészetét, amely az egyik legnagyobb hatást gyakorolja gasztronómiai ízlésünkre. Előbb felfedi ennek az ősi konyhának minden titkát, majd elkészíti az adott étel Kuruvita-féle verzióját.

Mexikói különlegességeket láthatunk Forrás: TV Paprika
Lesznek ismerős fogások is az epizódokban Forrás: TV Paprika
A főételek mellett helyi levesekről is mesélnek Forrás: TV Paprika

Az első epizódban az amerikai határhoz közel eredeti chili con carnét főz, majd megmutatják, hogyan készül a több mint harminc összetevőből álló, népszerű chilis-csokoládés szósz, a molé poblano.