Puzsér Róbert durván kritizálja az RTL-t a Szelfi miatt

Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Az RTL II-n futó Szelfi című műsor egyik szereplője volt, a reality után azonban most közösségi oldalán szólt be a csatornának. 
Vágólapra másolva!

"Véget ért az RTL II Szelfi című műsora, az a kísérleti projekt, melynek magam is alanya voltam. Abban bízva vágtam bele, hogy részt vehetek egy apró forradalomban, melynek során a reality műfaját megtisztítjuk a szilikoncsöcsöktől, a szórakozóhelyek vécéiből castingolt emberi törmeléktől" - kezdi a bejegyzést.

A forradalom elmaradt

"Szégyennel terhes keserűséggel jelentem: a forradalom elmaradt. A kiábrándulás még csak nem is előzmény nélküli: a műsornak eredetileg szánt címet, a Connected-et az RTL döntéshozói hamar lecserélték a kínosan közönséges és proli hangzású Szelfi-re. Hiszen egy szándéka szerint valódi sorsokat, drámákat és kríziseket bemutató műsorfolyam számára ugyan mi lehetne jobb asszociációs objektum, mint a tini picsák kedvenc időtöltése: a csőrcsücsörítés, a hazug boldogság mindennapos demonstrálása a Facebookon. Ha három szóban kell megfogalmaznom, hogy kik lehettek volna ennek a műsornak a nézői, azt mondom: akik nem szelfiznek.

Akiket a hideg ráz a szótól is, hogy szelfi."

Már a címmel is problémái voltak Forrás: RTL

"De nem érdemes siratni a címet, hisz az azt kiötlő Geszti Péter nélkül aligha tudta volna a műsor ilyen jól elszigetelni magát az esetleges közönségétől, és nem sikerült volna megkímélnie őket a közelgő csalódástól. Hamarosan nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy a több évtizedes tapasztalat, amit a csatorna a Fókusz és hasonló műsorok gyártása során felhalmozott, mára olyan egyetemes nyelvvé vált, amelyből ha akar sem tud kilépni. Képtelen az emberi drámát és esendőséget az azt megillető keretbe foglalni."

Puzsér úgy véli, a Connected magyar változatának végzete, hogy "készítői a gyártás utolsó napjáig nem döntötték el, tényleg el akarják-e készíteni a kőkemény, belemenős és durva eredeti verziót vagy inkább forgatnak egy Győzike Show-t fehér emberekről. A tokaji aszú és az emberi húgy házasítása a papírforma szerint alakult: a húgy kiütéssel győzött."

A kritikus szerint a zenei aláfestések csak rontottak a helyzeten. "A készítők újra meg újra úgy érezték, muszáj jelezniük: itt a dráma, most kell meghatódni. Csakhogy ha valami nem történik meg, az a zenétől sem fog, ha viszont megtörténik, és rátolod zenét, a néző azt érzi, hogy a legolcsóbb eszközökkel manipulálod, és ettől befeszül."

Két erős szál volt

Úgy gondolja, ennek a műsornak két erős szereplője volt: Bérczesi Robi és Völgyesi Gabi. "Ők valóban olyasmit és olyan módon vittek a képernyőre, amiről és ahogyan a kereskedelmi televíziózás csillámfényes világában nem zajlik diskurzus.Leírhatatlanul visszás volt Bérczesi függőségének poklából hirtelen Ada trendi hétköznapjaiba csöppenni, melyeknek feldolgozása pillanatokra sem lépett ki a Reflektor mélység nélküli, hideg fényéből."

Völgyesi Gabit erős szereplőnek tartja Forrás: RTL II

"Ha ma kérnének fel, nem vállalnám.

Ez a műsor ebben a formában számomra nem vállalható.

Túl sokszor éreztem a nézése közben tehetetlen frusztrációt. Túl sokszor éreztem, hogy ezúttal ledarált a gép" - írja.