A 100 legjobb nő a tévéből, 8. rész: Lucy Liu

Lucy Liu Charlie angyalai
Vágólapra másolva!
Lucy Liu a Sherlock és Watson-ban egy hagyományosan férfi szerepet visz, de ott is ízig-vérig nő, bizonyára sok férfi néző akad, aki megigézve bámulja a képernyőn. 2000-ben a 17. lett a Maxim listáján, amely a világ 100 legszexisebb nőjét sorolta fel, de színészi karrierje előtt dolgozott pincérnőként is, valamint a képzőművészettel is megpróbálkozott, miközben egy híres dalban is megemlítik a nevét.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

Miután a pasik között legutóbb Jonny Lee Miller szerepelt,

nem hagyhatjuk ki a Sherlock és Watson női főszereplőjét, Lucy Liut sem.

Látott már nála dögösebb Watsont?

Forrás: CBS

A kínai származású Lucy Liu New Yorkban született és ott is nőtt fel, a családon belül azonban csak a kínai mandarint beszélték, a későbbi színésznő így csak ötévesen kezdett el az angollal ismerkedni – igaz, azóta jócskán bepótolta, hat nyelven beszél.

Az egyetemet New Yorkban kezdte, de egy év után inkább átment a Michigani Egyetemre, ahol

végzősként megkapta egy helyi darabban az Alice Csodaországban főszerepét

– ezután döntött úgy, hogy Los Angelesbe költözik, és megpróbálkozik a színészettel: miközben pincérnőként dolgozott, meghallgatásokra járt. A kettő végül a Beverly Hills 90210 egyik vendégszerepében ért össze, egy 1991-es epizódban ugyanis pont pincérnőt kellett játszania, ez volt az első képernyős munkája:

Később olyan szériákban tűnt fel egy-egy rész erejéig, mint az L. A. Law, a Herkules, az X-akták vagy a New York rendőrei. A Vészhelyzet-ben már három epizódban láthattuk, első komoly tévés szerepét pedig a Pearl-ben kapta.

Karrierjében mérföldkő volt a Charlie angyalai filmváltozata,

de közben olyan sorozatokban is időzött hosszabban, mint az Ally McBeal, a Divatdiktátorok, az Édes, drága titkaink vagy a Terepen.

Lucy Liu a Charlie angyalai idején Forrás: Columbia Pictures

Liu közben képzőművészként is kipróbálta magát, kezdetben kínai nevén, Yu Lingként állított ki, 2004 és 2006 között elvégezte a New York Studio Schoolt is, grafikát, festészetet és szobrászatot tanult.

2006-ban a kiállításokból befolyó bevételeit az UNICEF-nek ajánlotta fel,

de már 2004-ben a szervezet nagyköveteként működött. Egy híres dalban is megemlítik, az Outkast Hey Ya című számában van egy ilyen rész, az alábbi videón nagyjából 4.10-nél: "Now all Beyoncé's and Lucy Liu's / And baby dolls, get on the floor".

De további videoklipek helyett mutatunk még inkább pár képet a csinos színésznőről, íme:

Forrás: AFP/Nicholas Kamm
Forrás: AFP/Larry Busacca
Forrás: AFP/Frazer Harrison
Forrás: AFP/Stephen Lovekin
Forrás: AFP/Dimitrios Kambouris