Elindult az embervadászat a Discoveryn

2015.09.01. 21:02

Embert próbáló hajsza a kamerák előtt: ezt ígéri a Discovery Channel sorozata, az Embervadászat második évadja. Ész, erő, gyorsaság: Joel Lambert ex-tengerészgyalogosnak ezekre mind-mind szüksége lesz, ha meg akar menekülni a különleges katonai egységek elől, melyek ismét a nyomában vannak. Joelt és üldözőit a Discovery Channel Ne mondj le a kíváncsiságról című nyár végi, kora őszi műsorsorozata keretében hétfőnként láthatjuk a csatornán.

Az Embervadászat második szériájában Joel Lambert ismét magára ölti az emberi célpont szerepét. A sorozat ezúttal is izgalmas helyszíneken játszódik: Új-Zélandon, Mongóliában, Mexikóban, Skóciában és az Egyesült Államokat átszelve folyik a hajsza, ahol Joelnek szüksége lesz minden képességére, amit a túlélésről, menekülésről és rejtőzködésről tanult.

Joel Lambert ismét magára ölti az emberi célpont szerepétForrás: Discovery Communications/Peter Taylor

Mindig vonzották a kihívások

A sorozat kulcsfiguráját, Joel Lambertet már kisgyerekkora óta vonzották a kihívások és az igazi nehézséget jelentő feladatok. Éppen ezért hagyott benne mély nyomot apja története egy barátjukról, aki a haditengerészethez jelentkezett, ám elbukott a kemény kiképzésen.

A feladat, ami miatt barátjuk kiszállt a programból, még inkább felkeltette Joel figyelmét a különleges hivatás iránt: a kiképzés részeként a jelentkező kezeit-lábait a háta mögött összekötözve bedobták a tengerbe, így tesztelve a túlélési képességeit.

Ez aztán igazi kalandnak és kihívásnak hangzott, így nem volt kérdés, hogy Joel jelentkezik a képzésre, amit sikeresen el is végzett. Innentől kezdve a világ legveszélyesebb helyszínein, a legnehezebb terepeken szolgált hosszú évekig: járt Afganiszánban, Koszovóban, Egyiptomban és Szingapúrban is.

Izgalmas helyszíneket mutat be a sorozatForrás: Discovery Communications

Miután leszerelt, trénerként dolgozott azzal a céllal, hogy az új generáció tengerészgyalogosait képezze ki. Ekkor találta meg a Discovery Channel ajánlata, és kezdetét vehette az izgalmas, kontinenseket átszelő emberhajsza.

Harcol a természettel és üldözőivel

Joel minimális készlettel ellátva, folyamatosan harcolva a természettel és üldözőivel, menekül az elit katonai egységek elől, akiknek egyetlen célja, hogy elkapják a férfit, mielőtt az a kijelölt céljához érne.

El akarják kapni, mielőtt célba érForrás: Discovery Communications/Jason Burton

Joel először Amerika déli, mocsaras, párás tájain menekül a rá vadászó katonák elől, majd Dél-Karolina legjobb kopói erednek a nyomába. Az ex-kommandós Mexikóban is próbára teszi az illegális határátlépők és kábítószer-csempészek elfogásában jártas határőröket, majd az új-zélandi SAS egységeit teszteli – mindezt abban a fantasztikus környezetben, ahol a Gyűrűk Ura-filmeket is forgatták.

Itt a maga a terep is komoly próbatétel Joel számára. A sorozat a zord skót felföldön ér csúcspontjára, ahol üldözői szorosan a nyomában vannak. Augusztus 31-én ment le az első epizód, még nem késő csatlakozni.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK