Egy megszállott félőrült, akit nem szeretnénk ellenségnek

Floki a sorozat egyik markáns karaktere
Vágólapra másolva!
A Vikingek című sorozat Flokija igen karakteres, őrült figura: megformálója, Gustaf Skarsgard szerint a forgatás egyre gördülékenyebb, a munka hatékony, de a csatajelenetek igen fárasztóak.
Vágólapra másolva!

„Szerencsésnek mondhatom magam, mert jobbnál jobb jeleneteket forgattunk ebben az évadban. Flokit ezúttal igazán sikerült élettel megtölteni.

Az egyik kedvenc jelenetem Párizs ostroma volt. Ragnar Flokira bízta a támadás vezetését, aki megszállottságból és megalomániából hatalmas ostromtornyokat építtet. A pokoli csatában, Floki egyszer eltűnik és az egyik lángoló toronyban találjuk, ahol összevissza beszél zavarában. Hosszú monológ volt, és az egész óskandinávul, ennek a jelenetnek a forgatását nagyon élveztem, mert nagyon sokat kellett készülni rá, sok idő volt megtanulni a szöveget" – nyilatkozta a legutóbbi évadról Gustaf Skarsgard.

Floki a sorozat egyik markáns karaktere Forrás: Viasat

Természetesen minden csatajelenetnél megvan a koreográfia, de ez egyre kevésbé domináns az első évad óta. „Ráéreztünk az ízére, most már gyorsabban tanulunk mi is. Az első évben egy-egy mozdulatsort három-négyszer is el kellett próbálni, ami a filmben egy jelenetében mindösszesen fél másodpercet ölelt fel. Szóval mostanra jóval hatékonyabbak lettünk. De azért ez fizikálisan egy nagyon kimerítő munka.

Ügyelek rá, hogy a forgatások között be tudjak ékelni egy pár órát a konditeremben, hogy formában tartsam magam. Hiszen vagy csatázunk, vagy a csónakokban állunk. A harci jelenetek egyébként nem feltétlenül a legmegterhelőbbek a színészeknek, de azért csak fantasztikus dolog egy csónakon várakozni, partra érkezéskor kivetődni, majd baltát ragadva életre-halálra küzdeni" – tette hozzá.

A csatajelenetek Gustaf Skarsgard szerint sokkal kifinomultabbak lettek, a pajzsfalak és az új dolgok miatt. Flokinak megvan a saját harci stílusa, ami elég erőteljesen kötődik a fizikumához. „Nem egy képzett viking, nem is hord pajzsot emiatt. Úgy éreztem, hogy Floki nem az a típus, aki gyerekkorában a többiekkel békésen elvegyülve focizgatott volna. Komolyra fordítva: szerintem nem vett részt a pajzsfal-képzéseken. Fogta a hajóépítésekre használt baltáját, és azzal kezdett el dolgozni. Igaz, ahogy a dolgok haladtak előre, Helgától kapott egy kardot nászajándékba, szóval azért már harcosabb, de alapvetőlegesen nem egy képzett fajta."

A History sorozata lassan indult, de egyre jobban beszippantja követőit Forrás: Viasat

A színész a karakter szenvedélyével tud leginkább azonosulni. „Számára ez a hajóépítés és a vallás. Számomra a színjátszás. Ez az első az életemben, ezért élek. Vannak persze más hasonlóságok is. Úgy értem, bármiről legyen is szó, mindig önmagam egy apró kis szeletét nagyítom fel, szóval biztosan vannak olyan jegyek, amiket rám vonatkoznak és kiterjesztettem azt Flokira. Csak ő mindennek a jóval extrémebb verzióját képviseli."

Rengeteg érdekes figura van a sorozatban, véli. „Értelemszerűen Ragnar életét követhetjük a legszorosabban, szóval őt és az ő problémáit ismerjük meg a legjobban. Athelstan az egyik legnagyobb személyes kedvencem, mert nagyon mélyre nyúló a konfliktushelyzete, akárcsak Flokié."

A sorozat a Viasat6-on fut szombat esténként. A színész pedig csak itt marcona, amúgy kedves fickónak tűnik:

Civilben Forrás: Twitter