Rettegett filmbeli anyjától a Disney új sztárja

BOOBOO STEWART, DOVE CAMERON, SOFIA CARSON, CAMERON BOYCE Gallery
DESCENDANTS - Disney Channel's original movie "Descendants" stars Booboo Stewart as Jay, Dove Cameron as Mal, Sofia Carson as Evie and Cameron Boyce as Carlos. (Disney Channel/Eike Schroter)
Vágólapra másolva!
A Disney legújabb tévéfilmje, az Utódok a jól ismert mesehősök gyerekeit mutatja be, szeptember 19-én már a Disney Csatorna magyar adásán is látható lesz. Az itt felbukkanó szereplők közül a Gonosz Boszorka lányát alakító Sofia Carsonnal és a Jafar fiát játszó Booboo Stewarttal beszélgettünk, megtudtuk többek között, hogy gyerekkorukban miként viszonyultak az említett figurákhoz, illetve, hogy mi lenne az első kérdésük egy varázstükörhöz.
Vágólapra másolva!

A londoni Soho Hotel alagsorában, egy kis vetítőteremben tartják az Utódok első európai bemutatóját, a húsz–harminc újságíró mellett

benéz a film két szereplője, Sofia Carson és Booboo Stewart is.

Már az elején sietnek elmondani, hogy „csodálatos utazás” volt számukra a Disney-antihősök gyerekeinek megformálása, „egy álmuk vált valóra” azzal, hogy beválogatták őket a produkcióba – bizonyára nem véletlenül, elképzelhető, hogy a jövő tinisztárjaival van dolgunk.

A Disney gonosztevőinek gyerekei Forrás: Disney Channel

Az Utódok-ról ugyanis annyit muszáj előre tudni, hogy az Egyesült Államokban óriási sikert aratott, a tévépremierre 12,2 millióan voltak kíváncsiak, amivel

minden idők ötödik legnézettebb kábeles tévéfilmjévé vált.

A Disney így az első hét helyből már hatot birtokol ebben a kategóriában, egyedül a TNT-n látott Lángoló préri fért be a High School Musical 2, a Tengerparti Tini Mozi és társaik közé.

Zene, tánc most is van

A filmet egyébként a High School Musical-ért is felelős Kenny Ortega készítette, így nem meglepő, hogy van benne jó néhány zenei betét és ahhoz kapcsolódó táncos jelenet, bizonyára kikerül innen pár sláger is. A film rögtön egy ilyennel indít, bár

a megszokott Disney-dalokhoz képest kicsit keményebbre vették a figurát

– nem véletlenül, hiszen az Elveszettek Szigetén járunk, ezzel a számmal mutatkoznak be a gonoszok gyerekei, Demóna és a Gonosz Boszorka lányai, valamint Jafar és Szörnyella fiai.

A másik oldalon, Auradon királyságában békében élnek a jók, az új király, A szépség és a szörnyeteg párosának fia azonban elrendeli, hogy adjanak esélyt a fent említett gyerekeknek, hadd járjanak ők is abba az iskolába, ahol a Tündérkeresztanya is tanít.

A film fő kérdése az, hogy az utódok követik-e szüleik útját,

vagy inkább a szívükre hallgatnak, és a jó oldalra állnak.

Útmutatásra lelhetnek a kamaszok

Természetes, hogy

az összes bonyodalmat rá lehet húzni a hétköznapi kamaszok problémáira is,

hisz nem a legendás gonosztevők gyerekei az egyetlenek, akiknek meg kell küzdeniük a szüleik támasztotta elvárásokkal. Arról nem is beszélve, hogy megjelennek más, a tinédzsereket érintő kérdések is, például, hogy el tudják-e fogadni önmagukat és másokat, előtérbe tudják-e helyezni a belső értékeket a külsőségek ellenében.

Sofia Carson szerint fontos üzenet, hogy vállaljuk önmagunkat Forrás: Disney Channel

Ezzel küzd a Gonosz Boszorka lánya, Evie is, akinek rá kell jönnie, hogy nem minden a csinos arc, legyen szó akár a sajátjáról, akár a fiúéról, aki el tudja nyerni a szívét. Az őt alakító Sofia Carson szerint ez is a film legfontosabb üzenete:

merjünk önmagunk lenni,

minden körülmények között.

Lehet használni a népszerűséget

Pont amiatt nem bánja a népszerűséget sem, hogy követendő példáként egy megfelelő értékrendet adhat át az új generációknak. „Már egy éve megcsináltuk a filmet, de csak most nyáron jött ki, így a hozzá kapcsolódó termékek is.

kislánykorom óta erről álmodtam” – áradozott, ezzel is azt sugallva a gyerekeknek, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

Lesznek bőven táncos jelenetek is Forrás: Disney Channel

Gyerekként egyébként ő maga is imádta a klasszikus Disney-meséket és az ottani hercegnőket, a legközelebb Belle állt hozzá A szépség és a szörnyeteg-ből – filmbeli anyjától, a Gonosz Boszorkától viszont szabályosan rettegett. A Jafar fiát, Jayt játszó Booboo Stewart ugyanakkor

nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy valamilyen formában továbbviheti Jafar karakterét,

hiszen egy legendás figuráról van szó.

Nem nagyon kellett kaszkadőr

Stewartot egyébként az Alkonyat-sorozatban is láthattuk már Seth szerepében, beválogatták az X-Men: Az eljövendő múlt napjai-ba, és

olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Hawaii Five-0, a Grimm vagy a CSI: Cyber.

A legnagyobb élmény azonban eddig egy független film, a Hope Bridge volt a számára, ahol a karakterének apja öngyilkosságával kellett megküzdenie.

Booboo Stewart a harcművészetekben is jártas Forrás: Disney Channel

A színész a harcművészetekben is jártas, az Utódok-nál sem volt nagyon szüksége kaszkadőrre.

A kaszkadőröm, Alex Kyshkovych azonban máskor is mellettem volt, segített megoldani egy csomó helyzetet. Nagyon élveztem, és bárcsak eldicsekedhetnék azzal, hogy szereztem valami komolyabb sérülést, de csak az egyik lábujjkörmöm szakadt le” – mesélte.

Jöhetne már a folytatás

Mindketten türelmetlenül várják a folytatást, ami valószínűleg hamarosan érkezik is – nemcsak a film sikere feltételezi ezt, de a befejezés is, amit természetesen most nem lövünk le. Addig is

még szeptemberben érkezik a Descendants: Wicked World című rajzfilmsorozat,

amelyben a hangjukat kölcsönzik a szereplőknek, miközben Stewartot legközelebb a Pitching Tents című filmben, Carsont pedig az Egy bébiszitter kalandjai folytatásában, a Further Adventures in Babysitting-ben láthatjuk.

Végezetül megkérdeztük még Carsontól, hogy mit kérdezne elsőként a Hófehérké-ből ismert varázstükörtől, amit ő maga is sűrűn használ az Utódok-ban, többek között puskázásra. A színésznő természetesen a jövőjére kíváncsi, az előtte álló karrier mellett azt is szívesen tudná előre, hogy milyen férfi oldalán állapodik meg, ki lesz az, akivel majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak.