Párosan szép az élet – a tévétörténet emlékezetes kettősei

Szomszédok
Vágólapra másolva!
Mulder és Scully szakítottak, Marge és Homer Simpson válnak, Breki új csaját pedig ki nem állhatják a nézők – mostanában több emlékezetes tévés pár felbomlott, vannak azonban még így is a tévétörténetben, akiket nem tudunk elképzelni egymás nélkül. Íme, tizenkét külföldi és három magyar pár, az Origo tévérovatának kedvencei.
Vágólapra másolva!

Mostanában több sorozatszereplő szakításáról beszámoltunk, legutóbb az X-akták alkotója, Chris Carter beszélt arról, hogy a feltámasztott szériában Mulder és Scully már nem lesz egy pár. Korábban volt hír, hogy a Simpson család összeszokott házastársai is válásra adták a fejüket, miközben Breki is lecserélte Miss Röfit egy csinosabb, fiatalabb malacra – akit a nézők egyébként nagyon nem kedvelnek.

Már Mulder és Scully is szétment Forrás: FOX

Maradtak azért rajtuk kívül is emlékezetes párok, akik

úgy illenek egymáshoz, mint a borsó meg a héja

– tizenötöt most be is mutatunk közülük, a végén szavazhat, hogy önnek melyik a kedvenc duója.

Maddie és David (Cybill Shepherd és Bruce Willis)
A simlis és a szende

Maddie Hayesnél kevés idegesítőbb nőt láttunk a képernyőn, David Addison azonban rendre csak egy csibészes félmosollyal vagy egy jópofa beszólással nyugtázta főnöke kirohanásait.

Annál jobb dinamikát, ami a két magánnyomozó között volt, nem is kívánhatunk egy sorozatba,

vicces acsarkodásaik a komoly bűnesetek előterében tulajdonképpen egy új műfajnak, a dráma és a komédia ötvözéséből született dramedynek taposták ki az utat.

Bruce Willist se láthatjuk már ilyen séróval Forrás: ABC

Rachel és Ross (Jennifer Aniston és David Schwimmer)
Jóbarátok

Nézők milliói drukkoltak világszerte azért, hogy Rachel és Ross végre összejöjjenek, aztán pedig azért, hogy újra meg újra összejöjjenek. Hiába volt mindkettejük életében számos kitérő,

egyértelmű volt, hogy ők ketten összetartoznak,

annak ellenére is, hogy Rachel dinamizmusa látszólag nehezen fért össze Ross pipogyaságával. A férfi kitartása végül győzött, de ehhez olyan volumenű dolgok is kellettek, mint hogy az esküvőjén Rachel nevét mondja ki a menyasszonyáé helyett.

Nem volt egy egyszerű kapcsolat Forrás: NBC

Lily és Marshall (Alyson Hannigan és Jason Segel)
Így jártam anyátokkal

A Jóbarátok eddigi legjobb utódja, az Így jártam anyátokkal is megismertetett minket egy szimpatikus párral, bár az ő történetük korántsem volt olyan bonyodalmas, mint Rachelé és Rossé.

Időtlen idők óta együtt voltak, csupán egyetlen rövid kilengés volt,

amikor Lily San Franciscóba utazott, hogy megtalálja önmagát – mire visszatért New Yorkba, Marshall már mással randizott, de hamar visszatért Lilyhez.

Az esküvőjükön minden elromlott, ami el tudott Forrás: CBS

Carol és Doug (Julianna Margulies és George Clooney)
Vészhelyzet

A drámai sorozatokból is szemezgetünk, az egyik leghatásosabb történet kétségkívül az érzelmileg labilis Carolé és a nőcsábász Dougé volt. A nő már az első epizódban majdnem meghalt – öngyilkosságot kísérelt meg –, és

hiába volt köztük tagadhatatlan a kémia, a harmadik évadig kellett várni, hogy összejöjjenek.

A hatodik szezonban együtt sétáltak ki a sorozatból, a nosztalgikus utolsó részekből pedig kiderült, hogy együtt maradtak, két lányuk is született.

A sorozat végére két gyermekük is lett Forrás: NBC

Meredith és Derek (Patrick Dempsey és Ellen Pompeo)
Grace klinika

A kép alatti bekezdést csak akkor olvassa el, ha nem zavarja, hogy előre kiderül egy-két részlet a Grace klinika itthon még nem adott epizódjaiból!

Munkatársakból lettek szerelmesek Forrás: ABC

Egy másik orvosi sorozatban, a Grace kliniká-ban is találunk kedves párt, akiknek szintén nem volt könnyű útjuk, amíg egymásig eljutottak – az elején még Derek felesége, Addison is a képben volt.

A párnak három gyermeke is született,

és boldogan éltek, amíg Derek meg nem halt egy autóbaleset után. Előtte azonban a tévétörténet egyik legérzelmesebb lánykérését is láthattuk:

Jutka és Feri (Ivancsics Ilona és Nemcsák Károly)
Szomszédok

A magyar sorozatokban is akadnak összeillő párok, ilyen a gazdagréti Batman és felesége, a tanárnőként dolgozó Jutka is. A Szöllősy Judit néven született nő apja nem nézte jó szemmel, hogy lánya egy egyszerű nyomdászhoz ment feleségül, ami a pár életében is sok családi vita alapja volt, de ettől eltekintve harmonikus volt a kapcsolatuk. Pár éve Ivancsics Ilonával és Nemcsák Károllyal is készítettünk interjút, a cikkeket itt és itt találja.

Magyar pár is a versenyben Forrás: MTV

Lorelai és Luke (Lauren Graham és Scott Patterson)
Szívek szállodája

Olyan szempontból hasonló volt Lorelai és Luke története, hogy a nő jómódú szülei nehezen békéltek meg lányuk választásával, hogy egy kis étkezde tulajával szűrte össze a levet.

Kettejük kapcsolata elég nehezen indult be, a negyedik évadig közeli barátok voltak,

aztán volt, hogy szakítottak is, miután kiderült, hogy Luke-nak van egy lánya – végül az utolsó évad utolsó részében jöttek össze újra, de Lorelai férje már korábban észrevette, hogy még mindig kötődnek egymáshoz.

Sokáig csak barátok voltak Forrás: CW

Dempsey és Makepeace (Michael Brandon és Glynis Barber)
Dempsey és Makepeace

A fiatalabbak valószínűleg nem is ismerik ezt a brit sorozatot, amely 1985–1986-ban futott, pedig igen hangulatos volt. A történet középpontjában a címbeli nyomozópáros állt, akik elsőre nagyon nem illettek össze:

Makepeace egy nemesi származású, brit nő volt, Dempsey pedig egy New York-i zsaru,

aki az utcán szedte fel minden tudását. Később azonban annyira működött köztük a kapcsolat, hogy az őket alakító színészek össze is házasodtak, 1989 óta a mai napig együtt vannak.

A fiatalabbak valószínűleg már nem emlékeznek rájuk Forrás: ITV

Peggy és Al (Katey Sagal és Ed O’Neill)
Egy rém rendes család

Al Bundyt nehezen tudjuk elképzelni Peggy nélkül, annak ellenére, hogy gyakorlatilag az egész élete rosszra fordulásáért a feleségét okolja. Köztudottan irtózik továbbá attól, hogy a feleségével szexeljen, helyette inkább a Nudi bárba jár, és más nőkről fantáziál – ugyanígy Peggy sem veti meg a fiatal férfiak társaságát, bár ő minduntalan megpróbálja ágyba csalogatni Alt. A gyereknevelés sem az erősségük, a nő pedig nem az a kimondott háziasszony, mégis valahogy működik az egész.

Nem voltak éppen egy mintapár Forrás: FOX

Nóra és Miklós (Varga Izabella és Szőke Zoltán)
Barátok közt

A se vele, se nélküle típusú kapcsolatok mintapéldája a Nóra és Miklós közti kötelék:

gyerekkori pajtásokból váltak szerelmesekké, többször is összeházasodtak, majd elváltak,

de úgy is időről időre egymásba gabalyodtak, hogy hivatalosan épp másvalakivel voltak. Veszekedéseiket legtöbbször Miklós piszkos ügyei hívták elő, Nóra azonban idővel mindig megbocsátott a férfinak. Varga Izabellával itt interjúztunk, Szőke Zoltánnal pedig itt talál egy videós anyagot.

Időről időre összegabalyodnak Forrás: baratok.hu

Lois és Peter
Family Guy

Hogy Marge-on és Homeron kívül egy másik rajzfilmes párt is említsünk, megidézzük Lois és Peter Griffint a Family Guy-ból. A felállás hasonló egyébként, mint Simpsonéknál,

Peter egyáltalán nem figyel a feleségére, mindig a saját akaratát érvényesítené,

miközben sokszor részegen érkezik haza, a házimunkából pedig egyáltalán nem hajlandó kivenni a részét. Ezzel együtt jó párost alkotnak Loisszal, a nő minden hülyeségét elnézi.

Lois elviseli Peter minden hülyeségét Forrás: FOX

Brennan és Booth (Emily Deschanel és David Boreanaz)
Dr. Csont

Mint a fentiek közül több mutatja, munkatársak gyakran összejönnek, ez azonban a legritkább esetben zökkenőmentes. Brennan és Booth is

tettek pár kitérőt, mielőtt végleg lehorgonyoztak a másik mellett,

pedig kezdettől fogva tapintható volt köztük a feszültség – amit mindenki más látott is rajtuk, csak ők tagadták jó ideig. Kapcsolatuknak érdekes dinamikát ad, hogy kettejük közül a férfi az érzelmesebb, Brennan mindent racionálisan próbál felfogni.

Jó ideig tagadták, hogy éreznének egymás iránt bármit is Forrás: FOX

Beckett és Castle (Stana Katic és Nathan Fillion)
Castle

Beckett nyomozó és a rendőrségnek besegítő író, Castle kapcsolata nem indult könnyen, ők látszólag nem is kedvelték egymást, legalábbis a nőt eléggé idegesítette a férfi jelenléte. Aztán persze ők is összeszoktak, így kerülhettek be összeállításunkba. A sorozatban várható eseményekről sokat írtunk mostanában, a témában született cikkeket itt találja összegyűjtve.

Érdekes dolgok fognak még történni velük Forrás: ABC

Pam és Jim (Jenna Fischer és John Krasinki)
Office

Nehéz lenne két szimpatikusabb embert találni, mint Pam és Jim az Office-ból, előbbi hihetetlenül aranyos kis nő, utóbbi pedig igazi jólelkű, rendes fiú, akiket az isten is egymásnak teremtett. Persze

ők sem jöttek össze könnyen, holott Jim kezdettől fogva csapta a szelet a lánynak

– Pamnek azonban barátja volt, aki később el is jegyezte, de világos volt, hogy nem ő illik hozzá igazán. Jimet aztán át is helyezték, de ez sem gátolta meg őket abban, hogy végre összejöjjenek.

Nehéz találni két ilyen szimpatikus embert Forrás: NBC

Linda és Tomi (Görbe Nóra és Szerednyey Béla)
Linda

Veszprémi Linda a gimnázium utolsó évében vette a fejébe, hogy rendőr lesz, amit a környezete nem nagyon értett – csak az egyik osztálytárs, Emődi Tomi figyelt fel rá, és ostromolta a szerelmével.

A lánynak ugyan tetszett a rajongás, de látszólag ügyet sem vetett a bugyuta szerelmesleveleket farigcsáló fiúra.

A suli után taxisnak állt srác azonban egy idő után Linda vőlegénye lett, és mindenhová követte szerelmét, sokszor a nyomozásban is segített. Görbe Nórával itt talál egy viszonylag friss interjút, Szerednyey Bélát pár éve kérdezgettük.

Tomi már a középiskolában felfigyelt Lindára Forrás: MTV

Szavazzon!

Önnek melyik a kedvenc párosa?