Szereti Magyarországot, de egyelőre nem jön vissza a volt RTL-vezér

Dirk Gerkens
Dirk Gerkens
Vágólapra másolva!
Dirk Gerkens elmondta az Origónak, hogy hamis híresztelés, hogy a TV2-vel kapcsolatban megkeresték volna.
Vágólapra másolva!

Elterjedt, hogy Andy Vajna ajánlatot tett a TV2 megvásárlására, és médiahírek szerint a volt RTL-vezér Dirk Gerkens neve is felmerült, mint lehetséges vezető a megújuló csatornánál. Ez furcsa fordulat lenne, hiszen 2001 és 2015 között 14 évig vezette a piacvezető RTL Klubot, a TV2 nagy riválisát – de a médiában is történnek érdekes váltások. Az Origo most Dubaiban elérte az üzletembert, aki azt mondta, hogy nem kereste meg senki TV2-vel kapcsolatos felkéréssel.

Lapunknak elmondta, hogy jelenleg Dubajban él, és jól érzi magát ott. „Nem tervezem, hogy Magyarországon dolgozzam, noha imádom az országot. Bár, az életben soha nem lehet tudni, mit hoz a jövő... Nem kapkodok, de egy érdekes és megfelelő méretű projekt szóba jöhet.

köztük az RTL Grouptól kapottat is. Ezt nem kommentálnám, különféle okok miatt" – válaszolta megkeresésünkre.

Dirk Gerkens Forrás: RTL

Korábban már elmondta, hogy az RTL-csoport ázsiai és afrikai terjeszkedésében kapott volna fontos szerepet, ám ezt a munkát nem vállalta. Hogy milyen a kapcsolata most a luxemburgi vezetéssel, arra nem kívánt válaszolni, titoktartási okokból.

Az RTL Magyarország volt vezérigazgatóját a Marketing & Média szaklap hét egymás utáni évben megválasztotta a legbefolyásosabb hazai médiaszemélyiségnek, ám 2015-ben az RTL leváltotta. Március 10-én Andreas Rudast ideiglenes vezérigazgatóvá nevezték ki, majd Vidus Gabriella vette át a cég vezetését.