A 100 legjobb nő a tévéből: Szabó Erika

Tildaként ismertük meg
Vágólapra másolva!
Szabó Erika már egy ideje nem szerepel sem tévében, sem filmekben – hat évig viszont minden hétköznap szívesen látott vendég volt a nappalinkban, ezért nem tudtuk lehagyni százas toplistánkról. Főleg, hogy annyit láttuk lenge öltözékben, hibátlan testét ma is el tudnánk képzelni mind a képernyőn, mind a vásznon.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk - ez a 13. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Szabó Erika,

akit annak idején a Barátok közt (második) Tildájaként ismert meg az ország. A színésznő idén végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, nincs azonban hír arról, hogy leszerződött volna bárhová. Reméljük, hamarosan a tévés és filmszerepek is megtalálják, eddig az egyetem miatt nem vállalt ilyen jellegű szerepléseket.

Idén végzett a színművészetin Fotó: Nagy Viktor Oszkár

Színházban eddig is játszott, és ezután is fog, ebben az évadban is benne lesz például a Vígszínház A Mester és Margaritá-jában, a Karinthy Színházban futó Rózá-ban vagy a Sogórnők-ben, amit a Pesti Színházban lehet elkapni.

Október 2-án új bemutatója is jön, Jean Genet Cselédek című darabjában játssza az egyik főszerepet

a Váci Dunakanyar Színházban – a történet és a plakát alapján némi vetkőzésre is számítunk.

A Cselédek plakátja Forrás: Váci Dunakanyar Színház

Szabó Erika testét már többször megcsodálhattuk,

először az FHM felkérésére pózolt fürdőruhában 2003-ban, 19 évesen.

Pár évvel később szintén az említett férfimagazin vetkőztette le, de előfordult, hogy a Barátok közt-ben is szétgombolta a kabátját, ami alatt csak fehérneműt viselt – nehezen tudjuk elhinni, hogy sorozatbeli párja visszautasította, méghozzá a sok munkára hivatkozva:

Később az Üvegtigris harmadik részében hergelte Rudolf Péter karakterét és a nézőket, a Life.hu olvasói valószínűleg e film alapján szavazták meg a legszebb fenekű magyar szépségnek. Azt a pár képkockát már csak az előzetest látva is nehéz feledni:

Erikát persze nemcsak lenge öltözékben szeretjük, a Filmklub vizsgáján is jól szerepelt, amikor egy ismert monológot kellett elmondania. Miután a játék már több éve lezárult, elárulhatjuk, hogy ez A csodálatos Baker fiúk-ból van:

A színésznővel az idén is beszéltünk már, akkor így nyilatkozott:

nem gondolom, hogy ezek az alkotások gyengébb minőségűek lennének, mint egy színdarab. A szerepre mondok igent vagy nemet, ha az kihívást jelent számomra, és olyanokkal dolgozhatok, akik inspirálnak, akkor elfogadom."

Kíváncsian várjuk a következő dobást, addig is mutatunk pár képet Erikáról, gyönyörködjön kedvére!

A közönség által odaítélt Arany Medál-díj az év legígéretesebb fiatal tehetsége kategóriájának kitüntetettje, Szabó Erika Forrás: MTI/Kovács Attila
Fotó: Nagy Viktor Oszkár
Fotó: Hektor (hlog.hu)
Videoklipben is láttuk Forrás: Audio Love Nation / YouTube
Természetes szépség Fotó: Nagy Viktor Oszkár
Tildaként ismertük meg Forrás: RTL Sajtóklub
Éveken át képernyőn volt Forrás: RTL Sajtóklub