A TV2 volt programigazgatója főszerkesztő lett a Hír TV-nél

Vágólapra másolva!
Poich Lóránd 11 évig volt a TV2-nél, most a Hír TV programstruktúrájáért felel.
Vágólapra másolva!

Poich Lóránd a Hír TV programstruktúrájáért felel, hivatalosan főszerkesztői pozícióban. „Szeptember 21-én indult az új struktúra, már most látszanak pozitív változások, de egy időigényes folyamatról van szó. Az új képernyősök közül mindenki beváltotta reményeinket, de valójában egyikükkel sem vettünk zsákbamacskát" – mondta megkeresésünkre.

Két hete a Hír TV sajtótájékoztatóján Tarr Péter, a tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese kérdésünkre elmondta, nem az M1-hez vagy az ATV-hez hasonlítják magukat, 18+ a célcsoportjuk (tehát minden felnőtt korú néző), és az a céljuk, hogy karácsonyra megduplázzák a napi közönségarányukat. Poich is így tudja, hogy ez a cél, és csak később tűnődnek a tavasz struktúrán, egyelőre bíznak abban, hogy a lendület és az új műsorok viszik előre az átalakuló hírcsatornát – amely nézettséget is kommunikál majd ősszel.

Előbb TV2, majd MTV, most Hír TV

Poich Lóránd rövid ideig az RTL-nél dolgozott, majd a TV2-nél 11 évet húzott le: egy hónappal a rajt előtt kezdtett szerkesztőként, innen lépdelt fel, végül programigazgató lett. Sokáig a TV2-t érzelmes, a konkurensnél intelligensebb csatornaként próbálták pozícionálni és működtetni, de az is igaz, hogy ők szabadították rá a magyar lakosságra például a Big Brothert – emlékezett.

Poich akkor távozott a kereskedelmi tévétől, amikor leváltották Kereszty Gábor vezérigazgatót, és Várdy Zoltán érkezett a helyére. Akkor a TV2-nél megszűnt a hírigazgatóság, Bárdos András lett a hírfőnök, Gyöngyössy Bence pedig a műsorokért felelt.

Poich később a szórakoztató műsorok főszerkesztőségét vezette a közmédiánál, abból a pozícióból 2012 májusában távozott. „Utána szabadúszó voltam, különféle projektekben voltam benne, és az egykori cégemben vagyok még felügyelőbizottsági tag" – mondta az Origónak.