Úgy nézik a magyarok a TV2 telenovelláit, mintha nem lenne holnap

Maite
Vágólapra másolva!
A délutáni sávban erős a csatorna, három latin-amerikai telenovella is parádézik. Este viszont már az RTL Klub az úr, ebben nincs változás hosszú ideje. Napi nézettség.
Vágólapra másolva!

Felfelé halad a Médialiftben Gundel Takács Gábor, ugyanis a Hegyi doktor mellett még a Maradj talpon az a műsor a Dunán, amely értékelhető nézettséget termel. Az Aranymetszés például, szintén a Duna TV-n, már csak 1-2 százalékot hoz a közmédiának, persze nem is nagyon lehet összevetni egy vetélkedőt, kvízt, egy magaskultúrával foglalkozó, késő esti műsorral. De itt a számokat vizsgáljuk, és azok alapján Mohácsi Szilvia lefelé mutató nyilat kap.

Felfelé megy ugyanakkor Maite Perroni, mert Az én bűnöm című telenovella műsorsávjában parádézik, ennek pedig a TV2 örül. Itt jegyezzük meg, hogy pusztán nézettsége okán a Barátok közt minden este felfelé menne, tegnap is 30,5 százalékkal ment teljes lakosságban – de a változatosságra kell törekednünk, nem ülhet Berényi Miki minden nap a liftbe.

Nézzük a görbéket! Reggel láthatóan a Mokka uralkodik kilencig, fél tíztől viszont a Hegyi doktor ismétlésén és a Család-baráton csüng a nagymama, kismama.

Forrás: Origo / Nielsen

Délután nincs vita, teljes lakosságban a Tv2 az úr, úgy nézi a tévéző a latin-amerikai telenovellákat, mintha nem lenne holnap.

Forrás: Origo / Nielsen

Október 7-én teljes lakosságban a Tények még tartotta a lépést az RTL Híradóval, utána szolidan vezetett, majd a Barátok köztnél a magasba szökött a nézettség, a TV2 meg benézett a Film+ és a Cool alá.

Forrás: Origo / Nielsen

Tartozunk még egy oszlopgrafikonnal, látható, hogy a közmédia két csatornáját kormányozta be a top 10-be, de nem fért be sem az M2, sem az M3. Az RTL Klub vezet, nagy meglepetés nincs az ábrán.

Forrás: Origo / Nielsen