Ellenfelek álltak össze az RTL Klub kedvéért

got talent
Vágólapra másolva!
Napokon belül startol az RTL Klub új show-ja, a Hungary's Got Talent. Négyéves kortól bármilyen műfajjal jelentkezhetett bárki, aki szívesen megmutatná magát a zsűri előtt. Az Acro Maniacs huszonöt tagja kifejezetten a tehetségkutató kedvéért állt össze öt egyesületből - eddig ellenfélként versenyeztek, de a képernyőn együtt küzdenek a továbbjutásért.
Vágólapra másolva!

A lányok és fiúk fő célja, hogy sportágukat, az akrobatikus tornát széles körben népszerűsíthessék. "Az akrobatikus torna még nem olimpiai sport, ezért sajnos sokkal kisebb figyelmet kap, mint például a szertorna" - mesélte a formáció tagja, Emese.

Nagyon fontos a bizalom és a rutin, hiszen, ha valaki hibázik, az akár a másik testi épségét is veszélyeztetheti. Ennek elkerülése érdekében dolgoznak együtt az egységek hosszú-hosszú éveken át" - tette hozzá.

Nagyon vegyes a csapat összetétele Forrás: RTL KLub

Az Acro Maniacs összetétele korosztályosan nagyon vegyes, a legkisebb tag nyolc, a legidősebb huszonkét éves.

"Az országban tizenkét akrobatikus tornaegyesület működik, nálunk öt baráti egyesület találkozott ebben a produkcióban" - mondta. Mindenki a saját bázisán, Zala megyében, Gödöllőn, Érden, Budapesten és Vácott próbált.

Öt egyesület állt össze a műsor kedvéért Forrás: RTL Klub

Az elemeket koreográfia köti össze, melyet a Hungary's Got Talent válogatója előtt egy többnapos próbán raktak össze. Bár az országos versenyeken egymás ellenfeleiként lépnek fel, itt egy csapatként állnak a zsűri elé. "Talán ez az egészben a legizgalmasabb. Olyan emberekkel dolgozhatunk együtt, akikkel egyébként nem volna lehetőségünk."