600 produkciót nézett meg Horgas Eszter, és megvan a véleménye

Got Talent Horgas Eszter
Vágólapra másolva!
Horgas Eszter is ott lesz a hétvégén startoló Hungary's Got Talent zsűrijében – bár az első forgatási nap után sírva fakadt, hamar belejött szerepébe. A fuvolaművésznek azt mondták, hogy ennyire öntörvényű emberrel még sosem találkoztak, ő pedig olyan produkciókat keresett, amikre nemzetközi viszonylatban is büszkék lehetünk.
Vágólapra másolva!

Fuvolaművészként kemény ritmusa van napjainak, csak nehezen tudta megoldani, hogy a forgatásokat összeegyeztesse a koncertekkel és a gyakorlással.

"Akárcsak egy sportolónak az edzéssel, nekem is több órát kell foglalkoznom a hangszeremmel egy nap. Naponta nyolc, de előfordul, hogy még ennél is több órát fuvolázom. Gyakorolom a repertoáron lévő darabokat, és tanulom az újakat, ezt pedig nehéz volt háttérbe szorítani a tehetségkutató miatt. A forgatási napokon reggel hatkor keltem, és míg nem érkezett meg értem a taxi, kora reggeltől gyakoroltam. Mikor két napig nem volt forgatás, akkor pedig nagykoncertem volt. Hangszerrel csak együtt élni lehet. A családom elfogadja, hogy még a nyaralásra sem megyek el a fuvolám nélkül, ezt egyszerűen nem lehet másként csinálni" - mesélte az Origónak.

Igazi művészekkel is találkozott

A magas szintű felkészültség nála alapelv, ugyanezt várta el zsűritagként is a versenyzőktől. A felkészületlenséget rögtön kiszúrta, és bátran kritizálta, szerinte a színpadon nem szabad megengedni, hogy az ember nemtörődöm és link legyen. "Ha azoknak nem fontos a továbbjutás, nem veszik komolyan önmagukat, nem készültek az előadásukra, akkor nekem miért legyen? A színpadra úgy kell tekinteni, mint élet-halál harcra, maximálisan oda kell tennünk magunkat, nem lehet szó felkészületlenségről. Nagyjából 600 produkciót láttunk, 90-re tudom azt mondani, hogy nagyon tetszett, ami szerintem fantasztikusan jó arány.

Az igazán izgalmas, művészi produkciók mögött van szellem és gondolat. A műsorban igazi művészekkel is találkoztam, akikben van szándék és kreativitás is a tehetség mellett, nemzetközi viszonylatban is büszkék lehetünk rájuk" - részletezte.

Megmondja, ha valami nem jó Forrás: RTL Klub

Azokat a produkciókat szerette, melyek nem maradnak le a kor elvárásaitól, elavult mutatványokkal ma már nem lehet szórakoztatni. "Mikor olyan bűvészek és bohócok jöttek, akiknek a trükkjein már gyerekként sem nevettem, vagy olyan fiatal jelentkezővel találkoztam, aki valami számára ismeretlen múlt iránt nosztalgiázott, nos, ezek a helyzetek nem derítettek jókedvre. Nem tudok kamuzni. Ha valami nem jó, azt megmondom, de azt remélem, pont emiatt hívtak meg ebbe a műsorba.

A művészet lényege, hogy reagáljon a világra, így joggal várjuk el, hogy modernek, életszerűek legyenek a produkciók. Az erős látvány, a mimika, a humor, ezek mind csak akkor működnek jól, ha reflektálnak a jelenre, ha értelmük van, és nem öncélúak. Mikor 2006-ban átdolgoztam Vivaldi Négy évszak-át, fontos szempont volt számomra, hogy túl a szakmai bravúron - hisz eredetileg hegedűre íródott a négy versenymű - a jelenhez szóljak. Minden megváltozott körülöttünk az elmúlt háromszázötven évben: a hangerő, a tempó, a hangszerek lehetőségei.

Sokat sírt, ha bántotta a bulvár

Az első forgatási nap után úgy érezte, nem neki való ez a feladat, és kár volt elvállalnia. "Sok volt elsőre ez az egész, és nem éreztem, hogy jól csinálom. Aztán valahogy másnaptól elkezdett jobban működni a dolog, és hamar belejöttem. Nagyon megkedveltem a zsűrizést, bár sokszor lélekölő és ostoba dolgokkal kellett szembesülnünk, de a sok csodálatos, napos, tehetséges produkció mégis ellensúlyozta ezt."

Megkedvelte a zsűrizést Forrás: RTL Klub

A képernyőn ő mond véleményt másokról, de arra is fel van készülve, hogy a műsor ideje alatt őt is éri majd kritika a kommentelőkől és a bulvársajtótól. "Régebben sokat bőgtem, mikor bántottak, mikor igazságtalan, buta, bántó dolgokat írtak kommentekben vagy a bulvárban. Most nem tartok ettől, úgy gondolom, nem kell foglalkozni olyan dolgokkal, amik nem érintik az ember útját. Attól sem tartok, hogy eltorzítana a népszerűség, hisz eddig sem vállaltam olyan megjelenéseket, ami a pénzről szólt.

még akkor sem, amikor nem volt könnyű nemet mondani, hisz két kislányomat egyedül neveltem. És ha már ez eddig ilyen jól működött, akkor továbbra is tartom, hogy» légy hű magadhoz«. Ami nem az én utam, azt nem járom."