Remekelnek külföldön a magyar táncosok

Fricska
Vágólapra másolva!
Májusban négy igennel jutott tovább a Fricska nevű táncegyüttes a brit tehetségkutatóban, a Britain's Got Talent-ben, a múlt hétvégén pedig az egyik olasz kereskedelmi csatorna show-jában tűntek fel. A táncosok az Origónak meséltek, hamarosan az RTL Klub képernyőjén is láthatjuk őket.
Vágólapra másolva!

A Fricska nevű gödöllői tánctrió nagy sikert aratott Londonban, mind a négy zsűritag tetszését elnyerte produkciójuk. Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence a román, a magyar és a cigány tánc elemeit ötvözik produkciójukban. "A stílusunkat úgy tudnám összefoglalni, hogy az autentikus néptáncot vegyítjük modern táncelemekkel. A Kárpát-medence legdinamikusabb táncaiból válogattuk ki a leglátványosabb elemeket, majd ezekből készítettük el a koreográfiát."

A Fricska Londonban is bemutatkozott már Forrás: Fricska

Céljuk a magyar néptánc népszerűsítése szerte a világon, pont ezért örültek annyira, mikor megkereste őket az egyik olasz tévécsatorna.

"Felhívtak és megkértek minket, hogy a brit tehetségkutatóban bemutatott táncunkat adjuk elő náluk is. A vendégeik voltunk, küldtek nekünk repülőjegyet, fizették a szállásunkat és az étkezéseinket, mi pedig szerepeltünk versenyzőként a műsorban. Bízunk a sikerben, ugyanis mindhárom zsűritagtól igent kaptunk és a közönség is bizalmat szavazott nekünk, 94 százalékos eredményt értünk el náluk. Óriási élmény volt ez a csapatnak, és bár sokat dolgoztunk, szabadidőnkben a Colosseumot is megnéztük."

Olaszországba meghívásra érkeztek Forrás: Fricska

Videójukat 3 millió 200 ezren nézték meg eddig,

az olasz szereplés után ismét többen megkeresték őket a YouTube-on. "Hétvégén adták le a műsort, még kérdéses, hogy továbbjutunk-e, de nagyon boldogok lennénk. Londonba is nyerni mentünk, de akkor nem sikerült, itt ismét ez a célunk - másként nem lehet hozzáállni egy versenyhez. Példaképünk Michael Flatley, aki világhírűvé tette az ír sztepptáncot, mi a saját néptáncunkért szeretnénk tenni" - mondta az Origónak Papp Gergely.

A tánctrió a nemzetközi szereplések után a magyar Got Talent színpadán is bemutatkozik, szereplésükről egyelőre csak annyit árultak el, hogy teljesen új koreográfiával készültek a zsűrinek.

2013-ban többekkel együtt ők képviselték Magyarországot a Smithsonian Fesztiválon Washingtonban, ahol elnyerték a világ leggyorsabb táncosai címet. Hárman felváltva 3937 leütést produkáltunk mindössze két perc alatt, erről itt meséltek hosszabban az Origónak.