Meghalt a volt osztrák szépségkirálynő

2015.10.20. 16:39

A 26 éves korábbi Miss Austria, Ena Kadic eddig tisztázatlan körülmények között egy szakadékba zuhant, és kórházba szállítása után meghalt.

Két diák vette észre Ena Kadicot egy kilátóhely melletti szakadékban a Bergisel nevű tiroli hegyen: a jelek szerint a 2013-as osztrák szépségkirálynő futás közben lezuhant egy szikláról. Súlyos sérüléseket szenvedett, hiába szállították helikopterrel a közeli, innsbrucki kórházba, nem sikerült megmenteni az életét.

Ena Kadic a 2014-es bécsi operabálonForrás: Picture-Alliance/AFP/Breuel-Bild/Abb

A korábbi Miss Austria a zuhanás után még eszméleténél volt,  sikerült felhívnia a testvérét is, a baleset körülményeiről azonban még nincsenek pontos információk. A rendőrség egyelőre annyit mondott az AFP hírügynökségnek, Kadic tapasztalt futó volt, aki jól ismerte a környéket.

Az egykori szépségkirálynő a verseny és az azzal járó pár tévés szereplés után visszavonult a nyilvánosságtól – a csillogásnál jobban vonzották a hétköznapok, továbbra is eladóként dolgozott Innsbruckban. A 2013-as szilvesztert még vele ünnepelte az osztrák közszolgálati tévé:

KAPCSOLÓDÓ CIKK