Olyan lesz a Got Talentben, ami még nem volt

Got Talent
Vágólapra másolva!
Csuja Imre a Hungary’s Got Talent szombati adásában megnyomja az aranygombot, és ezzel automatikusan az élő adásba juttat egy produkciót. Ilyenre még nem volt példa az RTL Klub tehetségkutatójában, és a korábbi formátumokban sem létezett ilyen opció. De mi ez a gomb pontosan, és melyik zsűritag számára mit jelent? Ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.
Vágólapra másolva!

A Hungary's Got Talent válogató adásaiban a fellépők négytagú zsűri előtt mutatkoznak be, akiktől, ha legalább három igent kapnak, továbbjutnak. Hogy ki lehet ott a legjobb 30 között az élő show-ban, azt Horgas Eszterék az utolsó válogató adásban döntik el. Minden zsűrinek és a műsorvezetőknek azonban van arra lehetőségük, hogy egyszer megnyomják az aranygombot. Ha az aranygombot valaki megnyomja, a versenyzőnek a többiek véleményétől függetlenül biztos helye van az élő show-ban.

A szombati adásban Csuja Imre nyomja le a gombot, aki döntését meg is indokolja, mi most a másik három zsűritagot kérdeztük arról, hogy számukra mit jelent ez a lehetőség, mit kell ahhoz nyújtani, hogy valakinek odaadják.

Nem taktikázni akart vele

Kovács Patrícia arra volt leginkább kíváncsi, hogy egy-egy aranygombos produkció hogyan reagál ebben a különleges helyzetben. "Az a meglepődés, és az a varázslat, ami rajtuk látszik ilyenkor, az leírhatatlan. Azt éreztem, hogy lesz majd egy olyan produkció, ami igazán megérint, és nem gondolkodtam azon, hogy tartogassam-e. Nem arra akartam használni, hogy esetleg meggyőzzem a zsűritársakat, ha ők valakit nem akarnak, de én igen. Egyáltalán nem taktikázni akartam az aranygombbal, és nem is taktikáztam. Nekem az aranygomb egy ösztönös döntés, egy döntés, amit nem bántam meg" - mesélte.

Az aranygombot egyszer lehet csak megnyomi Forrás: RTL Sajtóklub

Horgas Eszter az aranygombot varázslatos játéknak nevezte, ami plusz izgalmat ad a show-nak. "Lehetőség, hogy elveszítsd a fejed, és semmi se érdekeljen, csak, hogy kifejezd mennyire nagyon, de nagyon tetszett az a produkció. Mikor nem elégedsz meg egy igennel, hanem azt akarod, igazi ünnep legyen, hisz nagy tehetségre találtunk. Az aranygomb arra is jó játék, hogy esetleg taktikázz, ha valaki vagy valakik annyira tetszenek, de mégis félsz, hogy a társaidnak nem egyértelműen jönnek be.

Nagyon vágytam rá, hogy megnyomjam, de húztam az időt is, nehogy megbánjam, és túl korán elhasználjam. Az aranygomb óriási örömünnep, bárki is nyomja meg. Újra gyereknek érezhettük magunkat, és ez jó kis érzés volt."

Mikor jön el az ideje?

Linczényi Márkó kezdetben félt az aranygombtól, aggódott, hogy túl korán használja fel, majd később jobbat lát, és megbánja. "Mi van, ha egyáltalán nem nyomom meg? Lehetek ennyire óvatos? És csak teltek-múltak a forgatási napok, és egyre csak zsongtak a fejemben ezek a kérdések. Míg egyszer csak, az egyik produkció láttán azt éreztem, hogy a szívem majd kiugrik a helyéről.

És akkor tudtam, hogy ez az a pillanat, amire annyira vártam, és amitől annyira féltem. A félelmet azonban többé már egyáltalán nem éreztem. Végül megnyomtam a gombot, és nagyon jól tettem. A gomb maga kellemes tapintású, ergonomikus, sűrűsége nagyjából megegyezik a piroséval, csak méretre nagyobb. Tehát nem puhább, mint ahogy gondoltam" - áradozott.