Új kézbe kerül a Viasat

Vágólapra másolva!
A Sony Pictures Television Networks megkapta a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét, hogy felvásárolja a Viasat Hungária Zrt.-t, napokon belül összejöhet az adásvétel. 
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Sony Pictures Television Networks (SPT) megvegye a Modern Times Grouptól a Viasat Hungária Zrt. részvényeinek száz százalékát. Ezzel

a Viasat3, a Viasat6, illetve a Viasat Play kerül a Sony kezébe,

a cég közlése szerint a jóváhagyást követően pár napon belül le is zárulhat az ügylet.

A két tévécsatornával és a digitális szolgáltatással az SPT magyarországi portfólióját bővíti, ide jelenleg az AXN, az AXN White és AXN Black mellett az AXN NOW és az AXN Player tartozik. "Ez egy komoly mérföldkő azon célunk megvalósításában, hogy növeljük pozíciónkat a közép-európai régióban" – mondta John Rossiter, az SPT közép-európai régiójáért felelős ügyvezető igazgatója.

John Rossiter Forrás: Sony

"Az SPT célja, hogy mindkét csatorna tovább erősítse pozícióját a fiatal, magas státuszú városi közönség körében.

ahol a műfajok sokasága érhető el. Az SPT a friss sorozat- és filmkínálat mellett nagy hangsúlyt fektet a saját gyártású, helyi tartalmakra is. A Viasat6 megőrizve jelenlegi egyedi, merész arculatát, a fiatal férfi közönség körében kíván tovább növekedni" – áll még a Sony közleményében.