A 100 legjobb pasi a tévéből: Lengyel Tamás

Lengyel Tamás Válótársak
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban, a Munkaügyek, a Fapad és a Kossuthkifli után Lengyel Tamás az RTL Klub új sorozatában, a Válótársak-ban is feltűnik majd. Színházban és mozivásznon is láthattuk már, a színész számos szerepben bizonyította tehetségét, sármos külseje miatt pedig szinte sosem marad ki a legvonzóbb magyar férfiakat felsorakoztató listákról.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja, most a tizennyolcadiknál tartunk.

Ezúttal tehát Lengyel Tamás került fel a listánkra.

Már gyerekként így képzelte az életét Forrás: Zoltán Sárosi

Már gyerekként színészként képzelte az életét, bár a gimnáziumban még az is felmerült benne, hogy orvos lesz és duplaórákat vett biológiából, aztán rájött, hogy igazán ez a pálya nem is érdekli. "Vicces, de

Lojkó Lakatos József Harlekin gyermekszínházában kezdtem, majd Földessy Margitnál folytattam és ott nőttem fel" - mesélte a kezdetekről korábban az Origónak.

A Színművészetire járt, majd a Pesti Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Vígszínház színpadán is játszott.

A Lumpáciusz Vagabundusz című zenés színmű próbáján Forrás: MTI/Kallos Bea

Több magyar sorozatban feltűnt

Tévés karrierjét a TV2-nél kezdte, a Jóban Rosszban sármos dokiját, Zólyomot alakította.

A napi sorozat után a Munkaügyek-ben és a Fapad-ban is feltűnt, utóbbiban Kálóczy Andor szerepében. "Csak remélni merem, hogy nem azért gondoltak rám a szereposztásnál, mert olyan vagyok, mint Kálóczy. Nagyon jó színészi lehetőségnek tartom. Önteltsége és önimádata olyan hatalmas, hogy az már a szimpátia határát súrolja" - mondta a sorozat indulása előtt.

A Fapad sajtótájékoztatóján tavaly nyáron Forrás: Szabó Gábor

A Kossuthkifli-ben a főszerepet bízta rá Rudolf Péter: nemzetőrtisztet alakított, aki Kossuth feltétlen híve, mindig éber és gyanakvó, mindenütt és mindenben árulást, összeesküvést sejt. Bár a széria nem nagyon nyerte el a nézők tetszését,

Lengyel Tamás színészi teljesítménye több dicséretet kapott.

A Kossuthkifli főszereplőjeként Forrás: MTVA

A hamarosan startoló Válótársak-ban is kulcsfigurát alakít Scherer Péter és Stohl András mellett, de a magyar HBO új sorozatában, az Aranyélet-ben is kapott egy kisebb szerepet.

Legközelebb a Válótársak-ban láthatjuk majd Fotó: Marton Szilvia - Origo

Az 1977-es születésű színész a tévés munkák mellett mozifilmet is forgatott, ott volt többek közt a Víkend-ben és a Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékban.

„Örülnék, ha tíz év múlva is forgatnék, színházban szerepeket játszanék. Bár érzésem szerint tiszavirág-életű minden.

Amit megcsócsált, azt eldobja, ezért is kell fukaron bánni a megjelenéssekkel" - mesélte korábban terviről.

A Víkend bemutatóján Fotó: Marton Szilvia - Origo

Nem mesél a magánéletéről

Magánéletéről nem szívesen mesél, csak annyit lehet tudni, hogy van egy élettársa, akivel nagyon jó a kapcsolata, de nem szeretné, ha ennél többet tudna magánéletéről a sajtó. Korábban egy interjúban csak annyit mondott, hogy általában a szexus és az intellektus fogja meg egy nőben.

Szereti a sci-fit és a thrillereket, de nincs túl sok szabadideje, elég sok felkéréssel találják meg.

Mutatunk még néhány képet a színészről:

Forrás: David Lukacs
Forrás: www.lengyeltamas.com
Forrás: Sárosi Zoltán