Meghalt Fred Thompson színész és szenátor

2015.11.02. 12:16

Meghalt Fred Thompson, Tennessee egykori szenátora, aki színészként is ismert volt, többek között az Esküdt ellenségek-ben játszott komolyabb szerepet.

73 éves korában elhunyt Fred Dalton Thompson, halálát limfóma okozta. A politikusként és színészként is ismert férfi 1994 és 2003 között Tennessee szenátora volt, ezzel párhuzamosan pedig számos filmben és sorozatban megjelent, először az 1987-es Nincs kiút-ban láthatták a nézők. 

Fred Thompson 2013-banForrás: AFP/Neilson Barnard

Később olyan filmekben szerepelt, mint a Vadászat a Vörös Októberre, a Mint a villám vagy a Drágán add az életed. Képernyős munkái közül az Esküdt ellenségek volt a legemlékezetesebb, ennek 116 epizódjában játszotta D. A. Arthur Branchet. A szerepét megismételte a sorozat több spin-offjában, benne volt az Esküdt ellenségek – Az utolsó szó jogán-ban és a Különleges ügyosztály-ban is, egy-egy epizód erejéig pedig az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék-ban és a Kötelező ítélet-ben is feltűnt.

Újabban vendégszerepelt A férjem védelmében és az Ügynöklista című sorozatokban is, utolsó munkája a 90 Minutes in Heaven című keresztény film volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK