A 100 legjobb pasi a tévéből: Clive Owen

'Trash' Premiere during the 9th Rome Film Festival 18/10/2014 254566 B4558_254566 B4558 CliveOwen (5 of 20) ZB4558_254566_0004 RP_18102014 premiere CELEBRITY arrivals RED CARPET cinema movie FILM arriving Top pics Top_pics Toppics Top_pix Top pix Toppix B
Clive Owen attends the red carpet during the 9th Rome Film Festival on October 18, 2014 in Rome, Italy.
Vágólapra másolva!
Clive Owent jelenleg A sebész főszereplőjeként láthatjuk a képernyőn, azelőtt csak a kilencvenes években vállalt hosszabb távú tévés munkát. Nem az a tipikus szépfiú, de valószínűleg sosem volt gondja azzal, hogy nőt szerezzen, nem maradhatott le a listánkról.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja, most a tizenkilencediknél tartunk.

Ezen a héten Clive Owen került fel a listánkra,

akit jelenleg A sebész című sorozatban láthatunk. Az 1900-as évek fordulóján játszódó történetben egy orvost játszik, akinek a kórház támogatója miatt egy fekete bőrű segédet kell maga mellé vennie – ami finoman szólva sincs ínyére.

Clive Owen A sebész plakátján Forrás: Cinemax

A sebész nemcsak rasszista, de arrogáns és drogfüggő is, ami mind jól áll Owennek, sosem arról volt híres, hogy sima modorú alakokat játszott. Nem is az a tipikus szépfiú, amikor a Határok nélkül forgatásán Angela Jolie azt találta rá mondani, hogy szexi, állítólag elkezdett dőlni a nevetéstől. Valami sötét jóképűség mégis van benne, valószínűleg nemigen volt azzal sose gondja, hogy nőt találjon magának.

Ezzel együtt hűséges típus, 1995 óta Sarah-Jane Fenton színésznő házastársa, még

London híres drámaiskolájában, a Royal Academy of Dramatic Arton ismerkedtek meg,

a Rómeó és Júlia egyik előadását vitték ott együtt. Két lányuk van, Hannah 1997-ben, Eve 1999-ben született.

A feleségével a 2009-es berlini filmfesztiválon Forrás: AFP/John Macdougall

Owen tizenhárom éves kora óta színészkedik, a tévében először 1987-ben jelent meg, a Rockliffe's Babies című sorozat egyik epizódjában. Pár vendégszerep után az 1990-ben indult Chancer-ben már ő volt a főszereplő, majd a Sharman című szériában is megkapta a címszerepet.

Ezután jött még néhány tévéfilm, majd a Gosford Park, onnantól kezdve pedig nem volt megállás, Owen olyan filmekben tűnt fel, mint A Bourne-rejtély, a Közelebb (ezért Oscarra is jelölték), A belső ember vagy Az ember gyermeke.

A Futottak még... című sorozatban önmagát játszotta,

később Hemingway szerepét is rábízták a Hemingway és Gellhorn-ban.

Clive Owen mint Hemingway Forrás: HBO

A sebész mellett forgat mozifilmeket is, a legutóbbi a Last Knights volt, de elvileg még idén érkezik tőle a The Confirmation is – addig is mutatunk róla pár képet.

Forrás: AFP/Mike Coppola
Forrás: AFP/Joe Scarnici
Forrás: AFP/Frazer Harrison
Forrás: AFP/Frazer Harrison
Forrás: NurPhoto/Zenon Stefaniak