Hat kis szakács van versenyben a tízmilliós fődíjért

Konyhafőnök Junior
Vágólapra másolva!
A döntővel folytatódik a Konyhafőnök Junior, az RTL II főzőversenyében már csak hat gyerek van versenyben.
Vágólapra másolva!

A középdöntőben csapatokban versengtek a kis szakácsok a továbbjutásért, a negyedik héten pedig eldől, hogy a hat legjobb közül ki viszi haza a tízmillió forintos fődíjat. Csaba, Hanga, Leni, Kristóf Ádám és Lili jutott be a Junior döntőjébe, közülük kerül ki péntek este a széria győztese.

A Konyhafőnök Junior döntősei Forrás: RTL Klub

A 11 éves Csaba az édesanyjától tanult meg főzni, nagyjából egy éve segít be otthon a konyhában. Vannak alapanyagok, amikkel nem szívesen dolgozna a döntőben, ilyen a tök, a bab és a káposzta. Végig ügyesen teljesített, akárcsak Ádám, aki utálja a zsíros ételeket, az édességet és a halat viszont nagyon szereti - a döntőben egymás ellen küzdenek majd.

Csaba és Ádám a konyhában Forrás: RTL Klub

Kristóf a harmadik srác a versenyben, 13 éves, és leginkább annak örülne, ha segíthetne neki az előző szériából Domi vagy Rozina. Szívesen találkozna Gordon Ramsay-vel, ügyessége és kreativitása is megvan ahhoz, hogy séf legyen belőle.

Konyhafőnök Junior Forrás: RTL Klub

Három lány is ott van a döntőben, a legfiatalabb kis szakács köztük Hanga, aki 10 éves. Kedvenc időtöltései közt első helyen említi a főzést, a zsűritől mindig jó kritikát kapott.

Hanga is ott van a legjobbak közt Forrás: RTL Klub

Mesterséf szeretne lenni Leni, aki szintén ott van a legjobbak között. Vesét és disznófarkat nem szívesen készít, a pénzből Mexikóba utazna. Lili annak örülne nagyon, ha a korábbi széria döntőse, Tóth Marci segítene nekik a héten - szenvedéllyel nézte a Konyhafőnök korábbi versenyeit. Hatalmas lelkesedéssel beszél a főzésről, az alapanyagokról és a gasztronómiáról.

Leni és Lili közös feladatot old meg Forrás: RTL Klub

A Konyhafőnök Junior versenyzői három héten át küzdöttek a pultok mögött, ezen a héten a hat legjobb mérkőzik meg egymással. A tízmilliós fődíj mellett főzőiskolába is mehet a barátaival az, aki a legjobbnak bizonyul Fördős Zé, Bernáth Jószef és Vajda Pierre értékelései alapján.