Krizsó Szilvia: Jól berendeztem az életemet a képernyőn túl

Krizsó Szilvia
Vágólapra másolva!
Krizsó Szilvia négy éve nincs képernyőn, 2012 óta havi rendszerességgel beszélget ismert emberekkel a Radnóti Színház színpadán. Ismerős lehet Az Este, A szólás szabadsága, a Ma Reggel című műsorokból, és bár eddig nem érezte, hogy hiányzik neki a tévézés, mostanság hezitál a visszatérésen, mikor csatornák keresik. Berendezte a képernyőn túli életét, a színházi beszélgetések mellett tréningeket tart, coaching folyamatokat vezet és kiadta első interjúkötetét.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években összesen 54 vendége volt a Libikókában, s mindegyikhez érkezett egy meglepetés vendég is, így több mint 100 beszélgetésen van túl a Radnótiban. Ennyi beszélgetés közül választotta ki azt a tízet, ami bekerült a 10 bizalmas beszélgetés című kötetbe. "Megpróbáltam azt mérlegelni, hogy mindenből kapjon a közönség. Legyen köztük idősebb, fiatalabb, legyen zenész, színész, énekesnő, pszichiáter, sportoló. Azt is néztem, hogy mindenféle hangulat szerepeljen a könyvben" - mesélte az Origónak.

"Imádom a Libikóka-beszélgetéseket, és ezt a bensőséges hangulatot igyekeztem visszaadni a könyvben. Az is szempont volt, hogy vicces, szórakoztató beszélgetések kerüljenek be, hogy mikor leül valaki olvasni, jókedvre derüljön, ugyanakkor kapjon olyan mondatokat, gondolatokat, amik adott esetben a saját kérdéseire, problémáira is választ adnak."

Krizsó Szilvia 2012 óta vezet beszélgetéseket a Radnótiban Forrás: Krizsó Szilvia

A Radnóti színpadán és a könyv lapjain is teret ad a humornak, mindig próbál humort csempészni a beszélgetésbe egy-egy jelenettel, dalbetéttel vagy akár azzal, hogy olyan dolgokat piszkálgat kérdéseivel, amikre vicces válaszok születnek. "Emellett nagyon mélyre is tudunk menni.

András körül is nézett, mert nem értette, hogy akkor most mi van. Mondtam neki, hogy ilyenkor az van, hogy ki kell várni, amíg a nézők megemésztik a hallottakat. Mácsai Pállal is volt hasonló szituáció, meg óriási röhögés is. Hozzá Péterfy Bori érkezett meglepetésként. Elképesztő volt, hogy ahogy megérkezett hozzá egy dögös nő, Mácsai a szemünk láttára változott egy kicsit fáradt emberből délceg paripává. A beszélgetés pedig fergetegesre sikeredett, mert Borinak hihetetlenül jó beszólásai voltak. "

Sokaknak jelenthet erőt

Krizsó Szilviának esténként két vendége van, nagyjából egy órát beszélget egy meghívottal. Nem volt könnyű megszerkeszteni a színházi interjúkat, sok benyomást, saját érzést is megfogalmazott a könyvben. "Megpróbáltam úgy körbeírni mindent, hogy aki nem volt ott, az is úgy érezze, a nézőtéren ül. Ezek nem interjúk, hanem valódi beszélgetések voltak,

Például Palya Bea terhessége is szóba került, miközben ma már egy gyönyörű, hároméves kislány anyukája, de amit a várandósságáról, a benne zajló folyamatokról, változásokról mondott, sokaknak jelenthet erőt" -mesélte.

"Számomra a legnagyobb élmény az volt, mikor Szörényi Levente meglepte Bródy Jánost. Már önmagában történelmi jelentőségű, hogy tesz egy gesztust, különösen annak fényében, hogy tudjuk, a viszonyuk nem volt mindig felhőtlen és nyilván ejtettek egymáson sebeket. De Levente ezen felülemelkedett, odajött kvázi statisztálni Bródy mellé. János is érezte ennek a drámaiságát és percekig szinte szóhoz sem jutott, aztán persze egymás szájából vették ki a szót."

Visszamenne tévézni

Eddig nem hiányzott neki a tévézés, de azt válaszolta, el tudná képzelni, hogy a Libikóka a színpadról átkerüljön a képernyőre is. "Úgy érzem, sokaknak lenne szüksége arra, hogy halljon emberi szavakat, igazi történeteket, kapjon mély tartalmakat, de úgy, hogy közben önfeledten és igényesen szórakozik. A Libikókás vendégeim a Radnótiban egytől-egyig nagy tehetségű és nagy teljesítményű emberek, akik méltán sikeresek, miközben hihetetlen emberiek is. Elképesztő jókat lehetett velük beszélgetni, és sokszor mondtak olyanokat, hogy tátva maradt a szám."

Sokszor maradt tátva a szája a hallottaktól Forrás: Krizsó Szilvia

Mostanában több tévés felkérést is kapott, és egyre gyakrabban hezitál azon, hogy menjen vagy maradjon. "Négy éve nem vagyok képernyőn és egész jól berendeztem az életemet a képernyőn túliságra, egészen jól is érzem magam a bőrömben. A Libikóka mellett céges tréningeket tartok mindenféle kommunikációs témában, coaching folyamatokat vezetek, rendezvényeken moderálok.

Ha az első kötet sikeres lesz, jönni fog a következő, bár korábban nem tervezte, hogy a beszélgetéseket kiadja. "Soha nem fordult meg a fejemben, hogy kiadjam ezeket, bár több kiadó is megkeresett az elmúlt időben. Mindig ódzkodtam ettől, nem éreztem, hogy az írás én műfajom lenne. Végül a Kossuth Kiadó meggyőzött, és nem bántam meg a döntésemet. Az eddigi visszajelzések pozitívak és jó érzés, hogy nem csak az a 230 ember élvezi a beszélgetést, akik egy-egy estén elférnek a színházban, hanem azok is, akik eddig még nem jutottak el. Meglátjuk, mennyire vevők az emberek ezekre a történetekre, de ha úgy adódik, már összeállt a fejemben egy újabb tízes lista. Vagy inkább tizenhárom, mert az a szerencseszámom."