Keserves és megdöbbentő percek a Got Talentben

Molnár Nikolett
Vágólapra másolva!
Olyan páros stand-upot hallottunk az elődöntőben, amelynek már egy középiskolai pótselejtezőben el kellett volna véreznie, óriási x-akta, mit keresett a piacvezető tévé szombat esti élő show-jának elődöntőjében. Két éve az RTL lefújta  tervezett Csillag születiket, igazi tehetségek híján - most értjük meg az akkori döntést, a helyzet nem javult sokat.
Vágólapra másolva!

A R3D Zone egy felejthető tánccal, Márkó pedig szokatlan módon piros gombbal nyitott, unta, nem érdekelte a csapat. „Nem igaz, hogy nem vagytok egyformán ügyesek" – méltatlankodott Patrícia, azaz a zsűri jól lehúzta az első fellépőt. „Nincs sztori ebben, de ha nem halálpontos, akkor baj van. Fejlődtetek, de ez kevés" – mondta ki a végszót Horgas Eszter. Bangó Adrienne énekes produkciója már jobban tetszett a zsűrinek, a háttérben meg többször érthetetlen és indokolatlan időpontokban kezdtek el sikítozni a statiszták, ami kissé zavarta a koncentrált műélvezetet.

R3D Zone Forrás: RTL

A Peet Project szerény kisfilmje („nem véletlen, hogy ide kaptunk tehetséget") után kellemes szalonzenével rukkolt elő, amit az ember szívesen elhallgat egy bárban a partner dekoltázsába, borostás arcába vagy igéző szemeibe meredve (kinek mi). Linczényi szerint nem volt porszem a produkcióban, és bejelentette, hogy kiegyenesítteti a haját, ha nem jutnak a döntőbe, Eszter szeretetről és szenvedélyről papolt, Patrícia meg rárivallt, összekulcsolt kezekkel, hogy „három percünk van!", mintha legalábbis egy pokolgépet kellett volna hatástalanítania Jack Bauernek a Fehér Ház ovális irodájában.

Bangó Adrienne Forrás: RTL

Tüzes jelenetekkel, némi akrobatikával, bravúros mixerkedéssel és pár hibával érkezett a karibi naplementébe a falatnyi farmersortban táncikáló Buda Julianna. Horgas jelezte, nem bánná, ha ő lenne a mixer a kocsmában, ahová a párja jár, mert akkor „nem inna annyit", Márkó pedig csodálkozott, hogy észre sem vette a lány mellett fellépő nyolc-tíz embert. Eztán megint felemelte valaki a „tessék sikítani azonmód!"-táblát, majd jött megint egy hosszú reklámszünet.

Buda Julianna Forrás: RTL

A Bandart nem kapott sok jót a zsűritől, Horgas szerint nem volt művészi produkció, Linczényi unta – és valóban, fél percig volt érdekes vagy újszerű, de sajnos háromig tartott a kisember és a nagy kéz küzdelme.

Megint Csuja volt a leglelkesebb, neki van a legnagyobb szíve,

vagy nem látott még vándorcirkuszt, netán külföldi tévéshow-t. A Fricska néptáncosait négyből három zsűritag felállva tapsolta: a „lehengerlő életszeretet", az „igazi hungarikum", a „látványban lenyűgöző" és a „taníthatatlan, amit tudtok" mellett olyan volt kicsit, mintha a három férfi napnyugtakor egy nádas mellett a szúnyoginvázió ellen védekezett volna a gyakori csapkodással.

A mellben erős Molnár Nikolett erotikus rúdtáncával aligha a nagymamák és kismamák voksaira vadászott, de hárman most is felálltak tapsolni a zsűriben, biztos izzasztó a műbőr ülés. Horgas egész testében remegett a „nőies szépség, repülés és csoda" láttán, ezt Patrícia csak azzal tudta überelni, hogy a hangja is akadozott. Csuja önazonos művészt látott, elégedetten mustrálgatta a táncosnőt, de nem volt sok idő az áhítatra.

Molnár Nikolett Forrás: RTL

A Hair egy dalával jött Milák Mózes, de aligha jutott volna be az X-Faktorban a top 12-be, és mondjuk ezt úgy, hogy a filmet szeretjük, és láttuk vagy ötször. Eszter szerint baj volt az intonációval, nagyon csúszkált, Márkónak sem tetszett, természetesen Csuja volt megint a leglelkesebb, szerettük volna, ha ilyen, igencsak közepes dolgokat is lelkesen dicsérő, roppant pozitív tanárunk van a suliban. „Ez nem profikutató, hanem tehetségkutatóverseny" – szállt vitába a zsűri nőtagjaival ez a kedves úr.

És jött a totális mélypont

Fekete Adrienn és Melinda stand-upja hihetetlenül gyenge volt, nem csoda, hogy Patrícia hamar megnyomta a gombot, nem akarta tovább hallgatni az egymás szavába vágó, rohadtul humortalan csajokat.

Teljesen érthetetlen, mit kerestek ebben a show-ban,

hogyan jutottak be az élő elődöntőbe. A stúdióban dermedt csendben ültek a nézők, kuncogás sem hallatszott, Sebestyén Balázs is inkább a hajával foglalkozott. Amikor már azt hittük, hogy magyar humorban nincs lejjebb, akkor jött egy kiszelündés poénkísérlet (vele viccelődni már öt éve is kínos volt), nyomorúságos félmondat: a végtelennek tűnő három perc bekerülhet a „Hogyan ne stand-upoljunk soha, de soha” című DVD-re. Nyugtatóra nem szabad inni, vonta le a konzekvenciát Balázs, Dombi meg csak nézett, hogy ezek hogy jutottak be.

Viccnek is rossz volt Forrás: RTL

A végére maradt némi látvány, az Acro Maniacs csapatában izmos férfiak dobáltak kislányokat. A zsűri "all star gálát" emlegetett, és csodálatos produkciót látott. Olyan sokan vannak, hogy Balázs azon aggódott, hogy ha nyernek, a 12 millióból fejenként egy ezres marad.

Ők jól nyomták Forrás: RTL

Ennek a Got Talentnek egyelőre csak annyi előnye van a Csillag születikkel szemben, hogy nem halljuk heti többször a „kiscsillagok" kifejezést, amúgy a három elődöntőben csak pár kiváló előadás volt, miközben világszínvonalú produkció egy sem akadt. A mai Hair-előadás külvárosi karaoke-szint volt, a lányok stand-upján pedig legfeljebb a szűk család kuncogott, de ebben is erősen kételkedünk.

Továbbjutott Molnár Nikolett, az Acro Maniacs és a Fricska.