Csapat nyerte a Got Talentet

Dirty Led Light Crew Hungary's Got Talent
Vágólapra másolva!
A december 19-i adással elérkezett a döntőjéhez a Hungary's Got Talent, a világszerte népszerű formátum magyar változata. Sebestyén Balázs frizurája kis híján ellopta a show-t, miközben kiderült az is, hogy 2016-ban is lesz X-Faktor. A mostani tehetségkutató műsort a Dirty Led Light Crew nyerte.
Vágólapra másolva!

A műsort Bangó Adrienne, Nagy Lora Szonja és a New Dance World közös produkciója nyitotta, természetesen a karácsony jegyében, majd bemutatták a kilenc döntőst: az Acro Maniacst, az All Int, Badár Tamást, Czuczor-Gidai Zsófit, a Dirty Led Light Crew-t, a Fricskát, Molnár Nikolettet, a Szupergirlst és a Talambát.

Ők nyitották az adást Forrás: RTL Klub

Balázs haját – illetve annak hiányát – csak későn leplezték le, Dombóvári Istvánnak egy darabig egyedül kellett vinnie a produkciót, láthatóan kicsit elárvultnak is érezte magát profi támasza nélkül. Megmutatta egyből, hogy

a nézők szavazatai alapján éppen a Talamba áll az első helyen,

majd bejelentette a sztárvendéget, Paul Pottst, végül a zsűrit. Horgas Eszter most sem fukarkodott a dekoltázsával – látom, eljöttek az ikrek is, viccelődött Balázs –, Linczényi Márkó haját kiegyenesítették, miközben Csuja Imre "bedaueroltatta a lelkét". Kovács Patrícia csak simán szép volt, de ebben nem volt semmi meglepetés.

Sebestyén Balázs a backstage-ben Forrás: RTL Klub

Balázs kétségkívül ellopta a show elejét, bukósisakban vonult be, Péterfy Bori Hajolj bele a hajamba című számára. "Egy költő kevés, hogy leírja, ami történt a fején" – mondta Dombóvári, de még mindig nem tudtuk meg, hogy végül is Balázs hogyan néz ki egy elvesztett fogadás után. "Vedd le, vedd le" – zúgta a közönség, nyilvánvalóan nem önszántából, de a műsorvezető nem adta meg magát, később usankában, vízilabdás sapkában, rasztaparókában is feltűnt.

A versenyprodukciók sorát az Acro Maniacs kezdte egy trópusi hangulatú táncelőadással. "Így kell elkezdeni egy show-t" – lelkendezett Horgas Eszter, "bravúr bravúr hátán" – fejelte meg Csuja Imre. Annyian vannak, hogy ha elosztanák a nyereményt, fejenként alig jutna pár gombóc fagyira.

A versenyprodukciók sorát az Acro Maniacs kezdte Forrás: RTL Klub

Ezután jött az All In, Linczényi Márkó szerint "egészen elképesztő" volt, Horgas Eszternek most tetszettek a legjobban a srácok, Kovács Patríciának a múltkor jobban. Az ötletelés sokáig tartott nekik, próbáltak valami újat hozni a műsorba, de nyilván kidolgozott felsőtestük miatt is szavaztak rájuk a női rajongók. Végre megmutatták Balázs fejét is, olyan, mint egy rumbatök, Linczényi Márkó egyből le is nyomta a piros gombot.

A leleplezés azért történt, hogy Czuczor-Gidai Zsófi ne álljon meg a fejlődésben, következett az ő produkciója. Karinthy, Zelk Zoltán vagy Móra helyett az anyukájával közös versét adta elő, a valódi, bontakozó tehetség helyett inkább

a cukiságfaktor az, ami Zsófinak adhatta volna a győzelmet.

Persze a zsűri most is el volt ájulva tőle, az ő esetében a játéktelefonról leadott sms-eket is beszámították, és még a gyerekekkel készülő tehetségkutatót, a Kicsi Óriások-at is lehetett promózni vele.

Megvolt a cukiságfaktor Forrás: RTL Klub

A műsort a rúdtáncos Molnár Nikolett folytatta, nyilván neki is megvolt a maga erőssége, a nőisége mellett a kislányával való viszonya is. Férfi partnerrel lépett színpadra, a zsűri állva tapsolt neki, Kovács Patríciát meg is ríkatta, Horgas Eszter szerint új műfaj született, megtörtént a csoda.

Badár Sándor fiával, Tamással mentünk tovább, ő egy másik műfajt próbált megújítani, a bűvészetet. Nagy kockázatot vállalt,

olyan produkcióval készült, amit nem tudott előre elpróbálni,

egy szelfit csinált a zsűrivel, kiposztolta a Facebookra (50 ezer lájkot begyűjtött fél óra alatt), majd ott várta kommentekben, hogy a nézők milyen kártyalapra gondoltak – aztán még a Linczényi által véletlenszerűen kiválasztott kommentelő keresztnevét is eltalálta, ezért volt rajta a "Gábor" névtábla. Ő is állótapsot kapott a zsűritől.

Tamás vagy Gábor? Forrás: Facebook/Badár Tamás

A Reszkessetek, betörők! is előkerült, majd újra egy csapat következett, a Talamba, akikkel kapcsolatban nem győzték elégszer elmondani, hogy nemcsak Horgas Eszter miatt tartanak itt, az elmúlt adásban is már a nézők juttatták őket tovább. Új arcukat akarták ők is megmutatni, diótörős, karácsonyi produkciót hoztak, vetítéssel együtt, amivel be is találtak a zsűrinél.

Egyszerre lendült eztán a levegőbe harmincnégy női láb,

jött a Szupergirls, hogy a férfi szavazókat is beindítsa. A lányok az eddiginél "csajosabb vonallal" készültek, ki akarták emelni a nőiességüket – a modern kánkánnal sikerült is, Csuja Imre is szerencsésnek tartotta a jelmezválasztást.

Szupergirls, szerencsés jelmezválasztás Forrás: RTL Klub

A következő produkciónál arra biztattak a műsorvezetők, hogy rögzítsük bátran, kikockázva talán megállapítható, hogy a Fricska hány leütést képes produkálni tíz másodperc vagy egy perc alatt.

– mondta a néptáncos trió egyik tagja, a zenekart, a Cimbalibandet viszont így sem láthattuk. Ezzel együtt a zsűri úgy vélte, nemcsak a magyar néptáncnak, de a csapatnak is helye van egy kereskedelmi csatorna főműsoridejében, Linczényi Márkó szerint reális eredmény lett volna, ha a Fricska nyerte volna meg a Hungary's Got Talent-et.

Az utolsó fellépő a Dirty Led Light Crew volt, ők az eredményért jöttek, mindenképp nyerni akartak. A zsűritől állótapsot kaptak, Horgas Eszter szerint a Star Wars 8-ba is beférnének, szerinte nekik kellett megnyerni a versenyt – Linczényi Márkó úgy vélte, jobb a csapat, mint az Attraction, vezetőjük rendesen el is érzékenyült a pozitív kritikán.

A műsorvezetők Dombi erőltetett poénjával lendültek túl a könnyes pillanaton – nem egy fasírtos, hanem egy rántott húsos zsemle láttán sírta el magát az RTL Klub büféjében –, majd visszajátszották a versenyprodukciókat, hogy mindenki el tudja dönteni, kire akar szavazni. Hiába hihették a nézők, hogy közel a vége, még legalább fél óra volt hátra a műsorból.

Megköszönték a zsűri munkáját Forrás: RTL Klub

A zsűriből Csuja Imre összegzett elsőként, szerinte el voltunk kényeztetve, Horgas Eszter nagyon boldognak érezte magát, jó este volt. Kovács Patrícia csak csatlakozni tudott, hozzátéve, hogy iszonyatos felelősség volt a nézőkön, Linczényi Márkó már konkrétan kiemelte a kedvenceit, Badár Tamást és a Dirty Led Light Crew-t. "Melyik kezembe harapjak bele?" – elmélkedett Csuja, majd a műsorvezetők megköszönték a zsűri munkáját.

Lesz újra X-Faktor, valószínűleg 2016 őszén,

tudtuk meg Balázstól, mintegy mellékesen.

Jött aztán a bolti eladóból világhírűvé vált sztárvendég, aki az első Britain's Got Talent-et megnyerte, Paul Potts. Előtte még posztolt egyet a Twitteren, Balázs frizuráját dicsérte, valamint közölte, hogy bírja a műsort:

Természetesen most is szépen áriázott a hógömbre emlékeztető színpadon, az RTL Klubnál nemcsak a néptánc, de az opera is befért a főműsoridőbe. Balázs tolmács nélkül faggatta az énekest, akinek kevés ideje volt szétnézni Budapesten, de jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokra is visszatér. Dombi is mutatott egy kicsit a hangjából, mind a négy zsűritag kinyomta.

Pár kisfilm, hosszas várakozás, hatásszünetek után közölték végre az eredményt is, de előtte még Badár Tamás megkapta a zsűri 3 millió forintos különdíját. A Hungary's Got Talent-et a Dirty Led Light Crew nyerte, 12 millió forinttal, egy nyaralással és egy autóval lett gazdagabb a csapat.