Vágólapra másolva!
Ismét előkerült az egykori tini popsztár, akit nőként láttunk viszont 2012-ben, a TV2-n futó The Voice-ban. Most bekerült A Dal 30 legjobbjába, célja kijutni 2016-ban az Eurovíziós Dalversenyre. Az Origónak elmondta, hogy a helyén van, és meg tud élni zenélésből.
Vágólapra másolva!

Milyen dallal indulsz a versenyen, és mit vársz tőle?

Beautiful Love a dal címe, ez alapján szerelmes dal lehetne – de inkább arról szól, hogy folyamatosan hatunk egymásra, és több energiát, időt kellene fordítani másokra. A világban most elég sok gond van, mindenkinek megvan a problémája, de egy mosoly a hétköznapokban sokat segít: tehát nem a szerelem, hanem a szeret a dal lényege.

de egy előadóművész a saját eszközeivel próbál hatni. Nem egy pattogós, gyors szerzemény, de meg tudom élni a benne lévő energiákat. A Dalon bejutottam a döntőbe pár évvel ezelőtt, a rutin is talán segít.

Négyéves korában már szignálzenét énekelt a Magyar Rádióban Fotó: Marton Szilvia - Origo

Zenekarral állsz színpadra?

Én szeretem a jelent megélni, és az első lépés az volt, hogy jusson be a dal a harmincba. Ez szerencsére sikerült, most le lehet higgadni, és át kell gondolni, hogyan állítsuk színpada. Most nem zenekarral leszek: én kiskorom óta hozzászoktam a vokális énekeléshez, így több vokalista segít majd. Sok ötletem van.

Magyarul énekelsz majd?

Van magyar és angol verzió, én utóbbit adom elő. Lehet, hogy így nem fogja érteni mindenki a szöveget, de úgy kell tudni átadni az üzenetet, hogy érezzék, akár egy tiszta hangon keresztül is. A koncerteken a nézők visszaigazolják a törekvéseimet, értik és érzik, amit éneklek.

Ha te mész Stockholmba, tudsz majd angolul interjút adni?

Igen. Pár éve nem nagyon használom az angolt, de dolgoztam korábban külföldön.

2012-ben már döntőzött A Dalban Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Voice volt neked a visszatérés a showbizniszbe, legalábbis a mainstream médiába. Ott vagy most, ahol lenned kell?

Én sok mindent csináltam zeneileg eddig is, sok előadó mögött énekeltem már korábban. Volt hét évem, amikor a dzsessz területén mozogtam, Babos Gyulával léptem fel, aki szinte második apám volt. A Voice-ba barátok, kollégák unszolására mentem el, hogy megmutassam, hogy nem vagyok már a kicsi Nika, akit gyerekként ismert a publikum.

Nyilván kellenek tervek, vágyak, egy cél, ami vezet előre, és próbálok nem elégedetlenkedni. Tavasszal jött ki a Lélegzem című dal, nagyon sok ember mondta, hogy sokat jelent neki a szöveg, az előadás. Hogy meddig maradunk színpadon, az csak a közönségtől függ.

Megélsz csak a zenéből, vagy van úgynevezett polgári foglalkozásod is?

Megélek a zenéből, zenekarral vannak fellépéseink. A barátnőmnek van egy hangképző műhelye, ott vannak növendékeim. Változó munka ez, mellette szerepelek showműsorokban, revüben: az Orfeumban, amely talán az utolsó hazai mulató, ahol ilyesféle műsorok vannak. Ott új oldalamat ismertem meg, például elkezdtem táncolni, nagyon szeretem. Berkes Olivérrel is együtt dolgozunk itt, ő is bejutott ide, sok kedves ismerős mellett.

Ha nem te nyersz, akkor kinek örülnél?

Érdekes ez, mert páran egymás között tudtuk, hogy ki nevezett A Dal 2016-ra, de azzal nem voltunk tisztában, hogy ki került be a top 30-ba, mert a meghívókon nem volt rajta a lista. Itt szembesültem tehát azzal, kik vannak a mezőnyben, és sok kedvencem van. Ha valakit ki kell emelni, akkor legyen mondjuk Fehérvári Gábor Alfréd, aki igazán egyedi hanggal rendelkezik. De sokakkal jóban vagyok, nehéz választani, pláne, hogy nem ismerem a többi dalt igazán... Itt mindig a dal versenyez, de ennek sikere persze nagyban függ az előadótól.

de én arra törekszem, hogy amikor színpadon vagyok, a legjobbat adjam, a többi már nem rajtam múlik.