Mit nézzünk szilveszterkor a tévében?

szilveszteri programajánló
Vágólapra másolva!
Ha esetleg otthon tölti a szilvesztert, valószínűleg a tévét is be fogja kapcsolni, de ne aggódjon, nem csak a Sas-kabarét nézheti. Segítünk eligazodni a kínálatban, a sok éves kedvencek és a saját gyártású műsorok között – lesz itt minden, Apácashow, Másnaposok, Frizbi, Fábry. 
Vágólapra másolva!

A tévék aligha szilveszterkor fognak nézettségi rekordokat döntögetni, de azért minden évben lelkiismeretesen, vicces(nek szánt) műsorokkal készülnek azok számára, akik a bizonytalan bulizás, ide-oda rohangálás helyett az otthon melegét és a házi tojáslikőrt választják. Félre a trombitákkal és a konfettis zacskóval, vegyük kézbe a távkapcsolót!

Ismétlésből sosem elég

Az RTL Klub a híradó után a Muppets-filmmel vág neki az estének, ezt még a gyerekek is megnézhetik, fél kilencre már vége is. Ezután egy 1993-as, ezerszer látott filmet lő el a csatorna, szerintünk elég rossz bőrben kell lenni ahhoz, hogy valakinek az Apácashow 2 legyen az est fénypontja. Valószínűleg a magyar fordítónak is rossz napja lehetett, amikor kiötölte az elmés alcímet:

Újra virul a fityula.

Éjfél előtt még egy film belefér, jöhet a Szentivánéji svéd szexkomédia, ezt már határozottan nem javasoljuk gyerekeknek.

Hajdú Péter és Kasza Tibi, Borbás Marcsi és Fábry Sándor

A TV2 ezzel szemben a saját gyártásra esküszik, a régi kabarék és varietéműsorok világát kívánja megidézni, hét órától egy Humorkoktél című összeállítással támad a nézőkre. Ezután jön Hajdú Péter, majd Kasza Tibi szilveszteri műsora, a Frizbi és a Kasza! is különkiadással jelentkezik. Természetesen az év legsikeresebb produkciója sem maradhat ki egy év végi összeállításból, a csatorna még egy bőrt lehúz a Sztárban sztárról.

"Annyira jó lenne, ha engem néznétek!" Fotó: Polyák Attila - Origo

A Duna TV a Hyppolit, a lakáj után Borbás Marcsit küldi csatasorba, aki a szilvesztert is végigeszi és issza a Gasztroangyallal. Fábry Sándor is beköszön, de akinek túl sok a show-jában szokásos monológja a beszélgetések előtt, az inkább kapcsoljon át, most ugyanis az lesz túlsúlyban a 75 perces adásban, „több Fábryra és kevesebb showderre számíthatunk”. A kenósorsolás természetesen nem maradhat el, és jön még egy gálaműsor a Szolnoki Szigligeti Színházból, nyilván az idősebb nézőkre számítanak.

Mit mond a köztársasági elnök?

Ha meg akarja hallgatni, hogy Áder János mit üzen az országnak az új év első perceiben, azt a Duna és a Duna World mellett a TV2-n tudja megtenni. Úgy néz ki, a Himnusz minden csatornán más hosszúságú lesz, a beszéd a Dunán 0.03-ra, a Duna Worldön 0.02-re, a TV2-n pedig 0.05-re van kiírva.

Vígjátékok minden mennyiségben

A Viasat3-ra kapcsolva többek között a Bean – az igazi katasztrófafilmen és a Másnaposokon kacaghatunk pezsgőkortyolgatás közben – csak félre ne nyeljük –, a Fem3-on A furcsa sráccal ismerkedhetünk meg, miközben a Super TV2 jóvoltából a Cool túra 2-n vagy egy Dilis randin vehetünk részt.

Nemcsak filmeken, de sorozatokon is csapkodhatjuk a térdünket,

az RTL II az Agymenők és Az élet csajos oldala epizódjait is képernyőre küldi.

Mogács Dániel is akcióba lép Fotó: Bielik István - Origo

A Comedy Central inkább saját tartalmakkal készül, a L’art pour l’art után Mogács Dániel, Hadházi László és Bödőcs Tibor is önálló esttel jelentkezik, ezután jönnek csak a külföldi stand-uposok, a manapság agyonsztárolt Amy Schumer – nem meglepő módon – szexuális témákat boncolgat, majd Justin Biebert is leégetik.

Az M3 természetesen retróműsorokkal ünnepli a szilvesztert,

többek között az 1990-es szilveszteri műsor bakiparadéjával vagy egy 1996-os Top-Show-val nosztalgiázhatunk. Természetesen feltűnik a magyar humor elpusztíthatatlan alakja, Sas József is, ezúttal az ATV szánta rá a műsoridőt: lesz Hüvelyk Mutyi és Zsebrepacsi, a Himnusz után pedig örömteli hangulatban – vagyis már részegen – vágunk bele a Szilveszteri Sas Maratonba.

Ha elfáradt volna a nevetésben

Ha netán a nevetőizmai idő előtt elfáradtak volna, és inkább az élet értelmén merengene, mindenképpen a Coolra kapcsoljon, ott ugyanis egy komor hangulatú sci-fi, az Automata fog menni, Antonio Banderasszal a főszerepben.

A Cinemaxon zombik tizedelik az embereket a Z világháborúban, a Film+-on boszorkányok fenyegetnek a Boszorkányvadászatban, az HBO-n Herkules izmozik, szóval izgalom is lesz bőven, nem csak nevetés. Ha azonban ránk hallgat, az új évet mégis minden idők egyik legjobb vígjátékával kezdi:

a Duna TV-n 0.10-től megy a Gyalog galopp.