Vacsorára zselés egérorrot vagy mazsolás tehénmirigyet parancsol?

Valami rágcsálóféle, nyárson
Vágólapra másolva!
Folytatódik a Bizarr ételek Andrew Zimmernnel sorozat a Travel Channelen. Szem és gyomor kell hozzá.
Vágólapra másolva!

Lassan tíz éve járja a műsorvezető a világot, hogy furcsa dolgokkal telítse a gyomrát. Mókus, hód, teknős, krokodil, majom, csótány és skorpió is szerepelt már az étlapján, de a szokványos (szárnyasok, disznó, marha stb.) állatok speciális szerveinek (agyuk, belük, heréjük és péniszük) íze sem idegen számára. Nem őrült, csupán abban hisz, hogy az egyes kultúrákat legjobban a sajátos nemzeti ételeiken keresztül lehet megismerni. A „Bizarr ételek Andrew Zimmernnel" sorozat 6. évada indul a Travel Channelen most szombaton, és újabb ínyencségeket ígér.

Egy kis birkaagy Forrás: Travel Channel

Andrew Zimmern már tíz évesen eldöntötte, hogy ételekkel szeretne foglalkozni, anyukája és a kornyékbeli éttermek konyhájában igyekezett felszedni az alapokat. Egyetemi éve alatt súlyos alkohol- és drogproblémákkal küzdött (egy ideig hajléktalan is volt, és kisebb utcai rablásokból tartotta fenn magát), ami visszavetette karrierjét.

Hamburger disznóorral Forrás: Travel Channel

Egy eredményes elvonókúra után több vendéglátóipari képesítést is szerzett, majd számos híres étteremnek lett a mesterszakácsa és üzletvezetője. A Travel Channel kulináris cikkei és rádióműsorai alapján figyelt fel rá, és indította el vele az első „Bizarr ételek" sorozatot 2006-ban, szinte minden évben készül új évad.

Valami rágcsálóféle, nyárson Forrás: Travel Channel

„Az étel a legközvetlenebb módja számomra annak, hogy megismerjem egy ország és lakóinak kultúráját. Ülj le a helyiekkel enni, és hamarosan megtudod, hogyan gondolkoznak és élnek, és ez téged is meg fog változtatni" – vallja a műsorvezető. És hogy ami esetleg nekünk szokatlan vagy gusztustalan – az másutt nemzett eledel. Ennek fényében lelkesen veti bele magát az új ízek és élmények világába.

Evett dobogó béka- és kígyószívet, denevért, ivott teknősvérből és gyíkból készült szakét Japánban.

Lakmározott birka fejet-, nyelvet-, szemet, mazsolával és rizzsel töltött tehénmirigyet a Fülöp-szigeteken, hangyát és piranhát Ecuadorban, sült gilisztát és tücsköt Spanyolországban, uzsonnázott zselés egérorrot és rénszarvast Alaszkában és nem vetette meg a kukaccal és lárvával szórt sós rudat, fokhagymás tarantula pókot, teriyaki csótányt New Yorkban.