Kipakol és perel a Walking Dead volt főnöke

2016.01.09. 08:41

A The Walking Dead egykori showrunnerje, Frank Darabont rossz munkakörülményekről, zsebre tett adójóváírásról vallott a bíróságon, több millió dollárra perli az AMC-t. 

A magyar származású Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron) már tavaly szeptemberben beperelte egykori munkáltatóját, a The Walking Dead-et gyártó és sugárzó AMC-t, de a bíróságon tett vallomását csak most hozták nyilvánosságra.

Frank DarabontForrás: AFP/2011 Getty Images/Frederic J. Brown

Darabont azt állítja, a csatorna a zombis sorozat eredeti költségvetését 3,4 millió dollárról 3 millióra csökkentette epizódonként, valamint a forgatásért Georgiában járó adókedvezményt is lenyelte, ahelyett, hogy a jóváírást a produkcióba forgatta volna vissza.

Mindez a munkakörülmények rovására ment, miközben a stábnak sokszor elviselhetetlen melegben, rovarok tömegével küszködve kellett dolgoznia. Az egykori showrunner arra is panaszkodott, hogy az AMC emberei nagy ritkán szálltak csak ki a terepre, de akkor is rögtön "visszaugrottak a kocsijukba, és visszarepültek a légkondis irodájukba New Yorkba".

Melegben, rovarok között kellett dolgozniukForrás: AMC

A bíróságon megszólalt a Darabontot követő showrunner, Glen Mazzara is, szerinte elődje remekül végezte a dolgát, az AMC igazságtalanul bánt vele. Eredetileg Darabont ültette át a képernyőre Robert Kirkman képregényeit 2010-ben, de a következő évben már ki is rúgták a The Walking Dead-ből.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK