Az MTVA cáfolja, hogy hírrádiót csinálna a Kossuthból

Vágólapra másolva!
Az MTVA szerint nem lenne indokolt a drasztikus átalakítás, hiszen a Kossuth jelenleg az ország második legnépszerűbb rádiója.
Vágólapra másolva!

Az MTVA Sajtóosztálya az Origo megkeresésére reagált a hírre, miszerint a Kossuth rádió március 15-től hírrádióvá alakulna át. „Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Kossuth rádió nem lesz »hírrádió«” – írták, majd bővebben kifejtették, hogy miért is nincs szükség komolyabb átszervezésre.

– a gyors, hiteles, pontos, pártatlan tájékoztatást, legyen szó közéletről, politikáról, kultúráról, diplomáciáról, sportról vagy az élet bármely más területéről –, klasszikus beszélő rádió, vegyes tematikával, változatos műsorkínálattal, mely percről percre aktualitásokkal, színes hiteles anyagokkal tölti meg műsorsávjait. A minőségi rádióadó a második leghallgatottabb rádió ma Magyarországon, naponta átlagosan közel 1,6 millió főt ér el. Mindezekből adódóan sem lenne indokolt a »drasztikus átalakítás«” – olvasható a válaszban.

„Ahogy eddig, úgy a jövőben is a közmédiában történő innovációkat – amint aktuálissá válnak – saját felületeinken kommunikáljuk” – jelezte végezetül a sajtóosztály, utalva arra, hogy a korábbi információk nem hivatalos forrásból származtak.