A 100 legjobb nő a tévéből: Osvárt Andrea

68th Cannes Film Festival - Mad Max: Fury Road - Premiere FILM FESTIVAL FILM movie cinema CELEBRITY Andrea Osvart SQUARE FORMAT
Hungarian actress and producer Andrea Osvart attends the premiere of Mad Max: Fury Road at the 68th Annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals in Cannes, France, on 14 May 2015. Photo: Hubert Boesl /dpa - NO WIRE SERVICE -
Vágólapra másolva!
Osvárt Andreának sikerült az, ami színésznőként keveseknek: Magyarországról került be a nemzetközi filmiparba, és tartósan ott is tudott maradni. Jelenleg három-négy filmet forgat évente, alkalmanként tévés munkákat is vállal, A szállító sorozatváltozatában is főszerepben láthattuk. Rövid, szőke haja mára a védjegyévé vált, ma is megállná a helyét modellként – nem sokat gondolkodtunk, hogy felvegyük-e a listánkra.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legcsodálatosabb, legszebb nőit. Hétről hétre bemutatunk egyet, a magyar és külföldi színésznőket viszont nem rangsoroljuk, tehát ez nem sorrend – ez már a 29. rész. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

E heti szépségünk Osvárt Andrea,

aki nem mindennapi karriert futott be: Magyarországról, Tamásiból küzdötte fel magát a nemzetközi modell-, majd filmiparba, ma is rendszeresen foglalkoztatják filmes és tévés produkciókban. Nem nehéz megérteni, miért figyeltek fel rá:

A tavalyi cannes-i filmfesztiválon Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Hubert Boesl

Modellként kezdte, 1996-ban, tizenhét évesen második lett a Look of the Year itthoni versenyén, ez adta meg neki a végső elhatározást ahhoz, hogy elkezdje építgetni karrierjét. Divatlapokba fotózták, legalább harminc reklámban szerepelt, majd a rendes színészi munkák is megtalálták, 2000-ben már a Vírusbosszú-ban, egy évvel később pedig az Első generáció című, finoman szólva is felejthető magyar sorozatban láthattuk.

2001-ben már a Kémjátszmá-ban is feltűnt, ebben Robert Redford és Brad Pitt játszották a főszerepet. Andrea közben lediplomázott olaszból, majd ki is költözött Rómába, ahol abbahagyta a modellkedést, minden erejével a színészi munkákra koncentrált.

Osvárt Andrea interjú közben Fotó: Bielik István - Origo

Több tévéfilm és a Pompei – Egy város pusztulása című minisorozat után vendégszerepelt a Rámenős páros című szériában, A szállító tévés változatában pedig főszerepet kapott. Az első évadban egy volt CIA-ügynököt játszott, aki számítógépes tudásával segíti a címben szereplő szállító (Chris Vance) munkáját.

A színésznő időközben egy forgatókönyvírói tanfolyamot is elvégzett, produceri teendőket is magára vállalt, például az Oscar-jelölt animációs rendező, M. Tóth Géza 2013-as kisfilmjénél, a Yes-nél. 2007-ben megkapta az Afrodite-djat, ami az év felfedezettjének jár Olaszországban, a következő évben pedig a sanremói dalfesztivál egyik háziasszonya lehetett.

Fotó: Bielik István - Origo

Az utóbbi években a magyar nézők a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmjéért lehettek hálásak neki, újabb projektjeiről a Filmklub írt például itt és itt. A színésznő meztelenkedéseit szintén társrovatunk szedte össze ebben a cikkben, mi pedig mutatunk még néhány képet:

Sötét hajjal is csinos Forrás: www.andreaosvart.com
Borítóképe a Facebookon - a Worlds Apart premierjén Christopher Papakaliatisszal Forrás: Facebook/Osvárt Andrea
Jóga az Aria Hotel Budapest tetején Forrás: Facebook/Osvárt Andrea
Forrás: AFP/Vincenzo Pinto
Forrás: NurPhoto/Andrea Ciucci/NurPhoto/Andrea Ciucci