Szinte minden magyar színész megfordult a Kisvárosban - nézze csak!

Oroszlán Szonja
Vágólapra másolva!
Jó hírünk van azok számára, akiknek annak idején kimaradt a kilencvenes évek egyik emlékezetes magyar sorozata: az M3 január 27-től leadja a Kisváros-t, az első epizódtól kezdve. Mai szemmel érdekes jelenetekkel találkozhatunk, számos, ma már jól ismert színész is vállalt benne kisebb szerepet. Csemegézzen a videókból!
Vágólapra másolva!

Végvár neve sokak számára ismerősen csenghet, annak ellenére, hogy hiába keressük Magyarország térképén – csak Erdélyben létezik ilyen település. Hogy mégis honnan ismerős? Itt játszódtak a Kisváros történetei, itt zajlottak a határ menti bűncselekmények, amelyeket a határőrségnek és a rendőrségnek közösen kellett megoldaniuk.

Az 1993 és 2001 között futott sorozat stábja gyakorlatilag az egész országot bejárta, rengeteg helyszínen forgattak, a bázis azonban Szigetvár volt – itt jelenítették meg Végvárt, később Végvár vendéglő és Kisváros étterem is nyílt a városban. Végvár ezzel együtt mozgó település volt, a széria cselekménye egy idő után a nyugatiról a déli határra tevődött át: amíg az elején Ausztriát emlegették sűrűn, addig később Pécsre jártak bevásárolni, ügyeket intézni.

Tiszteletbeli rendőrré avatták a szerepért

A helyszínekhez hasonlóan a színészgárda is igen színes volt a Kisváros-ban, a 195 epizód alatt a szakma színe-java megfordult itt. A főszerepet, a folyton kajáló Járai őrnagyot Hollósi Frigyes alakította, őt 2009-ben tiszteletbeli rendőrré is avatták a szerepe miatt.

A határőrséget képviselő Hunyadi főtörzsőrmestert Usztics Mátyás formálta meg, emiatt

a sorozatot sokan az Angyalbőrben valamiféle folytatásának gondolták.

Volt legalább egy belső poén is, ami erre játszott rá, Hunyadiról ugyanis a felettese az első találkozáskor megjegyezte, hogy „a múltkor még csak őrmester volt” – utalva Usztics előző figurájára, Karádi őrmesterre.

A katonákat alakítók között például Kozák András, Lux Ádám, Benkő Péter, Selmeczi Roland és Csőre Gábor is ott volt, a rendőrség kötelékébe többek között Beregi Péter, Győri Péter és Laklóth Aladár lépett be. Végvár lakóiként Hegyi Barbara, Molnár Piroska, Piros Ildikó, Tábori Nóra, Vándor Éva, Dörner György, Lukács Sándor, Szilágyi Tibor is megjelentek.

Joshi Bharat, Oroszlán Szonja, Stohl András is benne volt

A Kisváros epizódjait nézegetve rábukkantunk pár érdekes jelenetre is, a ma már jól ismert színészek, képernyősök közül többen játszottak különféle epizódszerepeket. A később a Barátok közt-ben – Szilágyi Andreaként – látott Deutsch Anita egy benzinkutas lányt alakított, az alábbi videón nagyjából 6.54-nél sétált be a képbe:

Feltűnt például Joshi Bharat is, neki túl sok szövege nem volt, a kép bal szélén ücsörgött egy takaróban:

És azt a fiatalembert felismeri, aki alább körülbelül 1.55-nél jelent meg az autótolvaj banda főnökeként?

Bizony, ő a ma már stand-up komikusként ismert Hadházi László, a Dumaszínház és a Showder Klub oszlopos tagja. A Kisváros-ban nem ez volt az egyetlen szerepe, két másik karaktert is eljátszott, összesen öt epizódban.

A mostanság a Válótársak-ban látható Scherer Péter egy piti tolvajt alakított, aki úgy 1.35-nél pont a rendőrök karjaiba futott a vonaton:

A sorozat jellegéből fakadóan amúgy is hemzsegtek a rosszfiúk,

Gesztesi Károly bérgyilkos, Kálloy Molnár Péter drogfutár volt,

Stohl András pedig olyasmit csinált, amiből ma már biztosan nem élne meg, hiszen kazettahamisító volt.

Lássuk csak őket sorban, három külön videóban: Gesztesi az elsőben 5.25 körül gördült be Ferihegyre, Kálloy Molnár a másodikban már 1.45-nél telefonált a kocsiból, Stohl pedig 6.20-tól vagánykodott szegecses bőrdzsekiben a harmadikban:

Ha ez még nem lett volna elég, az alábbi videón is egy ma már ismert színésznő böngészte az álláshirdetéseket 0.10-nél. Igen, Oroszlán Szonja:

A további vadászatot már önre bízzuk, a Kisváros-ban többek között Cseke Katinkát, Détár Enikőt, Kecskés Karinát, Pokorny Liát, Beleznay Endrét, Elek Ferencet, Jordán Tamást, Koncz Gábort, Rékasi Károlyt, Reviczky Gábort, Szabó Győzőt és Tordy Gézát is kiszúrhatja egy-két epizódban.