Playmate-ek a képernyőn, tévésztárok a Playboyban

2016.01.30. 22:57

Nem Pamela Anderson az egyetlen playmate, aki a tévében is fel-feltűnt, mások is kerültek már a legendás magazin címlapjáról a képernyőre – vagy éppen fordítva, tévés munkájuk miatt lettek kíváncsiak rájuk a lap szerkesztői. Akárhogy is, a lista mindenképp impozáns, gyönyörködjön ön is kedvére a csinosabbnál csinosabb hölgyekben, a végén pedig szavazzon kedvencére!

Nincs kétség a felől, hogy egy dicső korszak végének lehetünk épp tanúi: a Playboy 2016. márciusi számától kezdve felhagy a teljes meztelenség ábrázolásával. Az év eleji dupla kiadás ennek megfelelően egy nagyágyúval búcsúzik a pucérkodástól, a magazinnak már tíznél több alkalommal is pózoló Pamela Anderson incselkedik az olvasókkal a címlapon:

Forrás: Playboy

Andersont a Baywatch-csal ismerte meg a világ, de aztán a V.I.P. – Több, mint testőr-ben is benne volt, valószínűleg számos férfi nézőt leültetett a képernyő elé, a bugyuta sztori ellenére is. Később vígjátéksorozatban is feltűnt – az ostoba szőke tipikus esetét jelenítette meg a Felpolcolva című szériában –, és animációs sorozatot ihletett, a Stripperella-ban önmaga rajzolt változatának kölcsönözte a hangját.

A Playboy modelljei közül nem ő az egyetlen, aki tévés produkciókban is domborított,  bemutatunk még pár, hasonlóan vállalkozó szellemű kolléganőt. A magazin először 1953 decemberében jelent meg, egyből egy legendás színésznő, Marilyn Monroe meztelen fényképeivel – mi azonban csak a kétezres évek címlaplányaiból válogattunk ki tízet, így is nehéz dolgunk volt.

Angie Everhart (2000/2)

Forrás: Playboy

Modellkarrierje mellett a színészi pályán is elindult 1993-ban, Arnold Schwarzenegger akció-vígjátékában, Az utolsó akcióhős-ben láthatták először a nézők. Később tévéfilmekben is játszott, a Különleges ügyosztály-ban és a Míg az élet el nem választ-ban vendégszerepet kapott. A The Dream Team-nek és az Undercover – A titkos csapat-nak több epizódjában benne volt, előbbi miatt került a Playboy címlapjára. Az Űrbalekok egyik epizódjában Cindy Crawforddal parádézott, erről mutatunk egy videót is:

Carmen Electra (2000/12, 2003/4, 2009/1)

Forrás: Playboy

Pamela Andersonhoz hasonlóan a Baywatch egyik sztárja volt, 1997-1998-ban játszotta Lani McKenzie-t. Később a Hyperion Bay-ben, a Mindig nyár-ban és a Zűrutazók-ban láthattuk hosszabban, miközben a Joey-ban, a Doktor House-ban és a Kertvárosba száműzve című sorozatban önmagát játszotta egy-két epizódban. A Joey-ban még a címszereplővel is összejött, Matt LeBlanc-nak igen jó dolga lehetett a forgatás során:

Gena Lee Nolin (2001/12)

Forrás: Playboy

Szintén a Baywatch-ból lehet ismerős, ami nem is csoda, hisz a szériában aligha akadt olyan nő, akiről annak idején ne akarták volna a fürdőruhát is levenni a férfiak. Nolin itt Neely Capshaw-t játszotta 64 epizódban, majd a Sheena, a dzsungel királynőjé-ben kapta meg a címszerepet, itt is többnyire hiányos öltözékben kellett megjelennie. 2003 óta nem láthattuk semmiben, pajzsmirigyproblémái vannak, a témában könyvet is írt.

Shannen Doherty (2003/12)

Forrás: Playboy

Nem nagyon kell bemutatni senkinek, aki a kilencvenes évek elején még nézett tinisorozatokat, hiszen a Beverly Hills 90210 egyik főszereplője volt,  Brenda Walsht játszotta az első négy évadban. A szerepet a 90210 című folytatásban is megismételte, a kettő között pedig a Bűbájos boszorkák-ban és a Tiszta Hawaii-ban láthattuk hosszabban. Munkáiról itt egy videós összeállítás:

Denise Richards (2004/12)

Forrás: Playboy

Egy epizódban szintén feltűnt a Beverly Hills 90210-ben, majd annak spin-offjában, a Melrose Place-ben is – csak éppen két különböző szerepben. A Jóbarátok-ban Monica és Ross unokatestvéreként jelent meg, benne volt a Kerge város pár részében is, legutóbb tavaly láthattuk a Vanity című sorozatban. Itt épp volt férjével, Charlie Sheennel hentereg a Két pasi – meg egy kicsi-ben:

Kim Kardashian (2007/12)

Forrás: Playboy

A celebek ősanyja, Paris Hilton 2005-ben szerepelt a Playboy címlapján, két évvel később pedig méltó utódja, Kim Kardashian is követte. Hihetetlen, de az Egyesült Államokban már a tizenegyedik évadjánál tart a Kimet és testvéreit bemutató Keeping Up With the Kardashians, amelynek ráadásul számos spin-offja is készült. A három nővér tényleg igazi celebnek számít, tulajdonképpen csak arról híresek, hogy ismertek,  nem nagyon lehet pontosabban megmondani, hogy mivel foglalkoznak.

Olivia Munn (2009/7-8)

Forrás: Playboy

Legutóbb a Híradósok-ban láthattuk Sloan Sabbithként, utána csak a Miles a jövőből című rajzfilmsorozatban hallhattuk a hangját – legalábbis, ha tévés szerepeiről beszélünk, hisz közben benne volt például a Mortdecai-ban is. Első képernyős munkáját 2006-ban kapta a Hullámok habjain-ban, a Playboy-fotózás idején a Greek, a szövetség-ben figyelhettek fel rá a nézők, innen az alábbi jelenet:

Kelly Brook (2010/9)

Forrás: Playboy

2005-ben még a világ legszexisebb nője volt az FHM szerint, szerintünk azonban még ma is kívánatos, nem hiába szerepeltettük A 100 legjobb nő a tévéből című cikksorozatunkban. Írásunk óta annyi változás történt a színésznői karrierjében, hogy az amúgy is borzalmas One Big Happy-t elkaszálták, illetve jön tőle a Taking Stock című film, egy modern Bonnie és Clyde-sztori:

Lindsay Lohan (2012/1-2)

Forrás: Playboy

Akármennyire is zűrös csaj, még mindig szívesen fogadnánk az otthonunkban egy péntek este – így Marilyn Monroe-t idéző fotósorozatát is örömmel vettük annak idején, ebből származik a fenti kép is. A felvétel idején a Glee – Sztárok leszünk!-ben vendégszerepelt,  azóta a Nyugi, Charlie!, az Egyszer fent… inkább lent és Az élet csajos oldala egy-egy epizódjában láthattuk, utóbbiban így parádézott:

Paz de la Huerta (2013/1-2)

Forrás: Playboy

Felemás melleit a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó-ban is megcsodálhattuk, a főhős, Nucky Thompson barátnője volt egy ideig. Ez volt az egyetlen komolyabb tévés munkája, ezenkívül csak vendégszerepekben láthattuk olyan sorozatokban, mint az Esküdt ellenségek és a Különleges ügyosztály, valamint az Ügyvédek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK