Az MTVA jogi lépéseket fontolgat egy cikk miatt

Budapest, 2016. január 23. Freddie az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor első elődöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda útjai gyártóbázisán 2016. január 23-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Újabb vihar van az Eurovízió körül, de Freddie biztosan marad, nem kell kizárni.
Vágólapra másolva!

Reagált a közmédia a Blikk 2016.01.27-én megjelent „Kizárhatják Freddie-t A Dalból" című cikkére: a lap szerint a legnagyobb esélyesnél, Freddie-nél összeférhetetlenség van, a dala érdekes etikai kérdést vet fel, mert a Pioneer szerzője Szabó Zé, aki A Dal egyik zenei háttérembere (az első elődöntőben ez a szám kapta a legtöbb pontot).

Az MTVA szerint minden szabályos, A Dal című műsor szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos minden szabályozás nyilvánosan elérhető a műsor hivatalos honlapján, az adás lebonyolítása mindezen előírásoknak megfelelően történik.

Freddie az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós show-műsor első elődöntőjében Forrás: MTI/Illyés Tibor

„Az előválogatást 10 tagú előzsűri végezte el, amely tagjai nem kommunikálhattak és nem is kommunikáltak A Dalok előadóival és szerzőivel. Továbbá

és a technikai személyzettel sem az élő adás előtt, ugyanis a főpróbát a stúdiótól távol, egy másik helyiségben kísérik figyelemmel zárt láncú közvetítésben. Az előzsűrizésben a gyártó cég részéről egyetlen ember, az adás rendezője vett részt, ő is 'vakon' zsűrizett, vagyis mint korábban több alkalommal is közöltük, az előzsűrizés első 2 napján nem tudhatták a zsűritagok, hogy ki a dal szerzője és előadója, ez csak az első körben továbbjutó dalok esetében derült ki" – állítják.

Az MTVA szerint Szabó Zé, A Dal produkció hangtechnikai eszközöket szállító vállalkozásának munkatársa csak azokon az egyeztetéseken volt jelen, ahol a műsor hangosításáról esett szó. „Az MTVA elutasítja a Blikk alaptalan vádjait, és vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket mind a Blikk, illetve minden további média tekintetében, amelyek a hírt átvették, saját felületeiken megjelentették" – áll a közleményükben.

Szavazzon!

Eddig milyen A Dal 2016?