Horányi Juli: Előbb a hazai közönség, aztán jöhet a világ

Horányi Juli
Vágólapra másolva!
Horányi Juli 2014-ben tűnt fel az X-Faktor-ban és a tehetségkutató második helyén végzett, idén A Dal színpadán mutatja be új dalát. Az Origónak elmondta, hogy régóta vágyik külföldi karrierre, az Eurovízón pedig az első három hely valamelyikével lenne elégedett.
Vágólapra másolva!

Korábban is követte A Dal-t, de idén próbálja ki magát először ebben a versenyben. "Azért szeretnék kijutni Stockholmba, hogy szélesebb fórumon ismertessem meg az emberekkel a saját zeneiségemet.

A tavalyi szériát végigszurkoltam és nagyon tetszett, arra gondoltam, hogy izgalmas lenne, ha én is a részese lehetnék."

Tavaly csak a tévében nézte, idén versenyez Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Come Along című dala sokat jelent számára, mert ez az első olyan szerzeménye, amit nagyrészt ő írt. "Fontos nekem, mert kifejezi a lelkivilágom, illetve azt az üzenetet adja át, hogy barátok és más emberek támogatása nélkül semmi nem működik igazán. Hálás vagyok Harmath Szabolcsnak és feleségének, mert ők segítettek a kislemezem elkészítésében, a Come Along-ot is a lemezre írtuk, és nagyon büszkék vagyunk rá. Azt hiszem, ha úgy éljük az életünket, hogy kitartóan haladunk előre az úton, akkor találunk majd társakat, akikre szükségünk van. Ha ezek a társak támogatnak minket és összefogunk, együtt elérhetjük a céljainkat" - mesélte az Origónak.

A Dal idei versenyzőit erősnek tartja, már az első fordulóban voltak olyan énekesek, akik a kedvencei lettek. "Még nem tudni, milyen lesz a többi produkció, de próbálok alapvetően a saját feladatomra koncentrálni, hiszen nekem most az a legfontosabb, hogy maximálisan magabiztos legyek és olyan legyen az előadás, amilyennek megálmodtam. Szeretném, ha az országunk előkelő helyezést érne el, így egy arany, ezüst, de

A zsűri nem szórja a magas pontszámokat és kemény kritikát is mondanak, ha úgy gondolják, de nem tart attól, hogy bántanák. "Nagyon érdekel és kíváncsi vagyok arra, hogy mit mondanak az előadásomra, hisz egy-egy ilyen kritikából, hozzászólásból rengeteget lehet tanulni. Azt hiszem, a zsűrinek nagyon jó és helytálló meglátásai vannak."

Kíváncsi a zsűri véleményére Fotó: Marton Szilvia - Origo

Szeretné, hogy külföldön is megismerjék a dalait, de a magyar közönséget akkor sem hanyagolná el, ha kint befutna. "Angol és amerikai popzenén nőttem fel, persze hogy az lett az etalon számomra, amihez szeretnék hasonulni.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem becsülöm a hazai közönséget és a szakmát, először az ő szívüket szeretném meghódítani, aztán jöhet a világ" - mondta.

"Bátorítanám a magyar előadókat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, mert minden szempontból jól járhatnak vele. Az ember szakmaiságát és személyiségét is formálja, ugyanakkor egy nagy kaland, izgalmas és nagyon élvezetes is" - tette hozzá.

A zenei karrier építése mellett továbbra is dolgozik jelmeztervezőként, de sok megkeresést vissza kell utasítania, mert nincs elég ideje. "Én is szembesültem vele, hogy nem lehet két lovat egy fenékkel megülni, így csak akkor vállalok tervezői munkát, amikor úgy látom, hogy teljesíthető a feladat és belefér az időmbe. A zene általában közbeszól, mert az életemben az áll az első helyen."