Kevin Spaceyt és a Trónok harcát is díjazták

2016.02.01. 13:32

Január 30-án 22. alkalommal osztották ki az amerikai színészszakszervezet, vagyis a Screen Actors Guild díjait.

A SAG Awardst épp jókor adták át, a színészszakszervezet kedvezett a fekete színészeknek, akik amiatt bojkottálják az Oscar-gálát, hogy egyetlen színes bőrű színészt sem jelöltek a díjra.

A SAG-nál ezzel szemben a tévés kategóriáknál még túlsúlyba is kerültek a feketék, a hat egyéni díj közül négyet afro-amerikai színész kapott. A legjobb drámai színésznőnek Viola Davis (Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?) bizonyult, a legjobb komikának pedig az Orange Is the New Black-ben látható Uzo Adubát választotta a szakszervezet.

A tévéfilmek vagy minisorozatok főszereplői közül Queen Latifah (Bessie) és Idris Elba (Luther) alakítását díjazták. Elbát a filmes kategóriákban is elismerték, a legjobb mellékszereplő díját is hazavihette a Beasts of No Nation-ért.  

Idris Elba két díjat is hazavihetettForrás: SAG

Rajtuk kívül Kevin Spaceyt és Jeffrey Tambort ismerték el a tévések közül, a legjobb színészgárda díját pedig a Downton Abbey és az Orange Is the New Black szereplői kapták. A jelöltek és nyertesek teljes listája – a filmes kategóriákkal együtt – itt található.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK